Hozzávalók:
15g vaj
150g rebarbara, megtisztítva, felaprítva
3 ek méz
¼ vaníliarúd, hosszában félbevágva
250ml habtejszín
100ml zsíros tej
4 nagy tanyasi tojás sárgája
50g kristálycukor, plusz valamennyi a tetejére
Néhány csepp vaníliakivonat
Elkészítése:
1. A sütőt melegítsd elő 140°C-ra (gázsütő 1-es fokozat). Helyezd mély tepsibe négy szufléformát, vagy más, azonos űrtartalmú (200ml) sütőedényt.
2. A vajat olvaszd fel széles serpenyőben. Tedd bele a rebarbarát, a mézet és a vaníliarúd magjait. Süsd nagy lángon, olykor megkeverve, 5-6 percig, amíg a rebarbara meg nem puhul, és a gyümölcslé a mézzel karamellizálódik. Kanalazd szufléformákba.
3. A tejszínt és a tejet egy lábasban lassan melegítsd forráspontig. Közben habverővel dolgozd össze a tojássárgájákat, a cukrot, a vaníliakivonatot. A forró, krémes tejet csorgasd a tojásos keverékre, közben folyamatosan keverd a habverővel, amíg egynemű krémet nem kapsz. A keveréket szűrd át finom szitán egy nagy tálba. Kanalazd le a tetején keletkezett habot, majd öntsd a rebarbarára.
4. A tepsibe önts annyi meleg vizet, hogy félig ellepje a szufléformákat. Süsd 40-45 percig, amíg a krém kissé meg nem szilárdul. A krémnek kissé remegősnek kell lennie a közepén, ha óvatosan megrázod a szufléformát. A formákat szedd ki a vizes tepsiből, hagyd teljesen kihűlni, majd felhasználásig tedd hűtőbe.
5. Szórj egyenletesen 1-2 tk cukrot a krémek tetejére, karamellizáló pisztollyal keményíts rá. Fogyaszd azonnal.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK