Hozzávalók:
15g vaj
150g rebarbara, megtisztítva, felaprítva
3 ek méz
¼ vaníliarúd, hosszában félbevágva
250ml habtejszín
100ml zsíros tej
4 nagy tanyasi tojás sárgája
50g kristálycukor, plusz valamennyi a tetejére
Néhány csepp vaníliakivonat
Elkészítése:
1. A sütőt melegítsd elő 140°C-ra (gázsütő 1-es fokozat). Helyezd mély tepsibe négy szufléformát, vagy más, azonos űrtartalmú (200ml) sütőedényt.
2. A vajat olvaszd fel széles serpenyőben. Tedd bele a rebarbarát, a mézet és a vaníliarúd magjait. Süsd nagy lángon, olykor megkeverve, 5-6 percig, amíg a rebarbara meg nem puhul, és a gyümölcslé a mézzel karamellizálódik. Kanalazd szufléformákba.
3. A tejszínt és a tejet egy lábasban lassan melegítsd forráspontig. Közben habverővel dolgozd össze a tojássárgájákat, a cukrot, a vaníliakivonatot. A forró, krémes tejet csorgasd a tojásos keverékre, közben folyamatosan keverd a habverővel, amíg egynemű krémet nem kapsz. A keveréket szűrd át finom szitán egy nagy tálba. Kanalazd le a tetején keletkezett habot, majd öntsd a rebarbarára.
4. A tepsibe önts annyi meleg vizet, hogy félig ellepje a szufléformákat. Süsd 40-45 percig, amíg a krém kissé meg nem szilárdul. A krémnek kissé remegősnek kell lennie a közepén, ha óvatosan megrázod a szufléformát. A formákat szedd ki a vizes tepsiből, hagyd teljesen kihűlni, majd felhasználásig tedd hűtőbe.
5. Szórj egyenletesen 1-2 tk cukrot a krémek tetejére, karamellizáló pisztollyal keményíts rá. Fogyaszd azonnal.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK