Hozzávalók:
15g vaj
150g rebarbara, megtisztítva, felaprítva
3 ek méz
¼ vaníliarúd, hosszában félbevágva
250ml habtejszín
100ml zsíros tej
4 nagy tanyasi tojás sárgája
50g kristálycukor, plusz valamennyi a tetejére
Néhány csepp vaníliakivonat
Elkészítése:
1. A sütőt melegítsd elő 140°C-ra (gázsütő 1-es fokozat). Helyezd mély tepsibe négy szufléformát, vagy más, azonos űrtartalmú (200ml) sütőedényt.
2. A vajat olvaszd fel széles serpenyőben. Tedd bele a rebarbarát, a mézet és a vaníliarúd magjait. Süsd nagy lángon, olykor megkeverve, 5-6 percig, amíg a rebarbara meg nem puhul, és a gyümölcslé a mézzel karamellizálódik. Kanalazd szufléformákba.
3. A tejszínt és a tejet egy lábasban lassan melegítsd forráspontig. Közben habverővel dolgozd össze a tojássárgájákat, a cukrot, a vaníliakivonatot. A forró, krémes tejet csorgasd a tojásos keverékre, közben folyamatosan keverd a habverővel, amíg egynemű krémet nem kapsz. A keveréket szűrd át finom szitán egy nagy tálba. Kanalazd le a tetején keletkezett habot, majd öntsd a rebarbarára.
4. A tepsibe önts annyi meleg vizet, hogy félig ellepje a szufléformákat. Süsd 40-45 percig, amíg a krém kissé meg nem szilárdul. A krémnek kissé remegősnek kell lennie a közepén, ha óvatosan megrázod a szufléformát. A formákat szedd ki a vizes tepsiből, hagyd teljesen kihűlni, majd felhasználásig tedd hűtőbe.
5. Szórj egyenletesen 1-2 tk cukrot a krémek tetejére, karamellizáló pisztollyal keményíts rá. Fogyaszd azonnal.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK