Hozzávalók:
150g szalonna (füstöletlen)
1 ek olívaolaj
1 fej hagyma, megtisztítva, felaprítva
100g bébipóréhagyma, megtisztítva, felaprítva
100g bébisárgarépa, ledörzsölve, durvára vágva
2 kis tarlórépa, egyenként körülbelül 175 grammos, megtisztítva és 1cm-es kockákra vágva
1 nagy burgonya, körülbelül 150 grammos, megtisztítva és 1cm-es kockákra vágva
Kb. 1,2 liter forrásban lévő zöldségalaplé
100g zöldbab, megtisztítva, 2-3cm-es darabokra vágva
¼ fej kelkáposzta, torzsa nélkül, felaprítva
Tengeri só és frissen őrölt fekete bors
Maroknyi aprított mentalevél (elhagyható)
Elkészítése:
1. A szalonnát kevés olívaolajon süsd 3-4 perc alatt világos aranyszínűre egy nagy átmérőjű fazékban. Tedd bele a hagymát, a póréhagymát, süsd még néhány percig. Keverd hozzá az aprított sárgarépát, karórépát és burgonyát.
2. Fedd le az edényt, a zöldségeket mérsékelt lángon 4-5 perc alatt párold puhára és átlátszóra.
3. Öntsd a forrásban lévő alaplét a zöldségekre, ha szükséges, növeld a lé mennyiségét. Tedd bele a zöldbabot, főzd 2 percig. Utoljára dobd bele az aprított kelkáposztát, főzd 2 percig, vagy amíg össze nem esik. Ízesítsd sóval és borssal.
4. A levest merd előmelegített tálkákba vagy levesestányérokba. Szórd meg a frissen aprított mentával, tetszés szerint kínálj mellé rusztikus barna kenyeret.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK