GASZTRO

Lelket melengető leves, ahogy Gordon Ramsay-től tanultuk

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

150g szalonna (füstöletlen)
1 ek olívaolaj
1 fej hagyma, megtisztítva, felaprítva
100g bébipóréhagyma, megtisztítva, felaprítva
100g bébisárgarépa, ledörzsölve, durvára vágva
2 kis tarlórépa, egyenként körülbelül 175 grammos, megtisztítva és 1cm-es kockákra vágva
1 nagy burgonya, körülbelül 150 grammos, megtisztítva és 1cm-es kockákra vágva
Kb. 1,2 liter forrásban lévő zöldségalaplé
100g zöldbab, megtisztítva, 2-3cm-es darabokra vágva
¼ fej kelkáposzta, torzsa nélkül, felaprítva
Tengeri só és frissen őrölt fekete bors
Maroknyi aprított mentalevél (elhagyható)

Elkészítése:

1. A szalonnát kevés olívaolajon süsd 3-4 perc alatt világos aranyszínűre egy nagy átmérőjű fazékban. Tedd bele a hagymát, a póréhagymát, süsd még néhány percig. Keverd hozzá az aprított sárgarépát, karórépát és burgonyát.

2. Fedd le az edényt, a zöldségeket mérsékelt lángon 4-5 perc alatt párold puhára és átlátszóra.

3. Öntsd a forrásban lévő alaplét a zöldségekre, ha szükséges, növeld a lé mennyiségét. Tedd bele a zöldbabot, főzd 2 percig. Utoljára dobd bele az aprított kelkáposztát, főzd 2 percig, vagy amíg össze nem esik. Ízesítsd sóval és borssal.

4. A levest merd előmelegített tálkákba vagy levesestányérokba. Szórd meg a frissen aprított mentával, tetszés szerint kínálj mellé rusztikus barna kenyeret.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL