GASZTRO

Gyömbéres-csokoládés sajttorta

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

150g gyömbéres keksz, darabokra törve
50g sózatlan, olvasztott vaj, plusz valamennyi a kenéshez
A töltelékhez:
250g mascarpone
200g friss, krémes sajt
2 nagy tojás
35g kristálycukor
150g gyömbéres étcsokoládé
A tálaláshoz:
200g félkemény tejszínhab
1ek gyömbérszirup
5db kandírozott gyömbér (konzerv is lehet)
Porcukor a tetejére (elhagyható)

Elkészítése:

1. A sütőt melegítsd elő 190°C-ra (gázsütő 5. fokozat). A kekszet tedd robotgépbe, dolgozd finom morzsává. Öntsd át egy tálba, keverd hozzá az olvasztott vajat. Kanalazd enyhén kivajazott, 20cm átmérőjű kapcsos tortaformába, simítsd el egy nagy kanál hátával vagy spatulával. Süsd 5 percig, tedd félre hűlni. A sütő hőmérsékletét csökkentsd 170°C-ra (gázsütő 3. fokozat).

2. A töltelékhez a mascarponét és a krémes sajtot habverővel keverd simára egy tálban. Tedd bele a tojásokat, a cukrot, keverd össze. A csokoládét törd darabokra, olvaszd fel gyöngyöző víz fölé helyezett tálban. Húzd le a tűzről, hagyd kissé hűlni, majd forgasd a mascarponés keverékbe.

3. A tölteléket öntsd a tésztára, süsd 50-60 percig. A sajttorta akkor van kész, ha a töltelék éppen hogy megszilárdult (a közepén maradnia kell egy kis remegős résznek). Vedd ki a sütőből, vágd körbe egy késsel, és hagyd a formában kihűlni. Ez idő alatt a töltelék tovább szilárdul.

4. Tálalás előtt ízesítsd a tejszínhabot gyömbérsziruppal: laza mozdulatokkal forgasd össze, amíg egyenletesen el nem oszlik benne. A gyömbért vágd gyufaszálnyi darabokra. A sajttortát óvatosan vedd ki a formából, tedd tányérra. A szeleteket tálald a gyömbéres tejszínnel, hintsd meg kevés gyömbérrel, és ízlés szerint porcukorral.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL