Szabó Anna
Hozzávalók:
80dkg marhalapocka
1 fej vöröshagyma
1 babérlevél
2 szem szegfűszeg
1 szál kakukkfű
1 kávéskanál curry
1 kávéskanál fűszerpaprika
1kg sárgarépa
1 kávéskanál köménymag
10dkg vaj
10dkg reszelt parmezán sajt
Só, őrölt bors

Elkészítése:
1. A marhalapockát tedd lábosba a szegfűszeggel megtűzdelt hagymával, egy sárgarépával, a kakukkfűvel, a babérlevéllel és a curryvel. Annyi vizet önts rá, hogy ellepje, majd másfél óráig főzd.
2. A sárgarépát hámozd meg és párold húsz percig.
3. A sárgarépát turmixold össze, add hozzá a vajat és a köménymagot, majd sóval, borssal ízesítsd.
4. A húst csepegtesd le, vágd apróra, ízesítsd sóval, borssal, paprikával.
5. Rakd tűzálló tálba a húst, simítsd rá a répapürét, végül szórd meg parmezánnal.
6. 180°C-ra (gázsütő 5-ös fokozat) előmelegített sütőben harminc percig süsd.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK