Hozzávalók:
80dkg marhalapocka
1 fej vöröshagyma
1 babérlevél
2 szem szegfűszeg
1 szál kakukkfű
1 kávéskanál curry
1 kávéskanál fűszerpaprika
1kg sárgarépa
1 kávéskanál köménymag
10dkg vaj
10dkg reszelt parmezán sajt
Só, őrölt bors
Elkészítése:
1. A marhalapockát tedd lábosba a szegfűszeggel megtűzdelt hagymával, egy sárgarépával, a kakukkfűvel, a babérlevéllel és a curryvel. Annyi vizet önts rá, hogy ellepje, majd másfél óráig főzd.
2. A sárgarépát hámozd meg és párold húsz percig.
3. A sárgarépát turmixold össze, add hozzá a vajat és a köménymagot, majd sóval, borssal ízesítsd.
4. A húst csepegtesd le, vágd apróra, ízesítsd sóval, borssal, paprikával.
5. Rakd tűzálló tálba a húst, simítsd rá a répapürét, végül szórd meg parmezánnal.
6. 180°C-ra (gázsütő 5-ös fokozat) előmelegített sütőben harminc percig süsd.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK