Hozzávalók:
3 édesköménygumó
6 szelet keszegfilé
2 fej vöröshagyma
2 paradicsom
4 evőkanál olívaolaj
1 csokor metélőhagyma
½ kávéskanál koriandermag
Só, őrölt bors
Elkészítése:
1. Az édeskömény gumókat mosd meg, vágd ketté és szeld vékony csíkokra.
2. A hagymát hámozd meg, karikázd fel.
3. A paradicsom héját metszd be, tedd két percre lobogó vízbe, hűtsd le hideg víz alatt, végül hámozd meg. Vágd félbe a paradicsomokat, távolítsd el a magokat, kockázd fel a húsát.
4. Önts egy mély serpenyőbe két evőkanál olívaolajat, tedd bele az édesköményt, a hagymát és a paradicsomot, add hozzá a koriandermagot, majd párold harminc percig alacsony hőfokon.
5. Válogasd át a metélőhagymát, mosd meg és vágd apróra.
6. A keszegszeleteket vagdald apróra, keverd össze a metélőhagymával, és a maradék olívaolajjal, majd ízlés szerint sózd, borsozd.
7. Egy kivajazott tűzálló tálban egyengesd el a keszeget, és borítsd be az édeskömény keverékkel.
8. 180°C-ra (gáztűzhely 5-ös fokozat) előmelegített sütőben süsd húsz percig.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK