Hozzávalók:
3 édesköménygumó
6 szelet keszegfilé
2 fej vöröshagyma
2 paradicsom
4 evőkanál olívaolaj
1 csokor metélőhagyma
½ kávéskanál koriandermag
Só, őrölt bors
Elkészítése:
1. Az édeskömény gumókat mosd meg, vágd ketté és szeld vékony csíkokra.
2. A hagymát hámozd meg, karikázd fel.
3. A paradicsom héját metszd be, tedd két percre lobogó vízbe, hűtsd le hideg víz alatt, végül hámozd meg. Vágd félbe a paradicsomokat, távolítsd el a magokat, kockázd fel a húsát.
4. Önts egy mély serpenyőbe két evőkanál olívaolajat, tedd bele az édesköményt, a hagymát és a paradicsomot, add hozzá a koriandermagot, majd párold harminc percig alacsony hőfokon.
5. Válogasd át a metélőhagymát, mosd meg és vágd apróra.
6. A keszegszeleteket vagdald apróra, keverd össze a metélőhagymával, és a maradék olívaolajjal, majd ízlés szerint sózd, borsozd.
7. Egy kivajazott tűzálló tálban egyengesd el a keszeget, és borítsd be az édeskömény keverékkel.
8. 180°C-ra (gáztűzhely 5-ös fokozat) előmelegített sütőben süsd húsz percig.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK