GASZTRO

Rakott keszeg édesköménnyel

Szerző:
Szabó Anna
Most már bátran ehetsz halat, nem úszik el vele a szerencséd. Sőt, mitöbb nőként ajánlott számodra a rendszeres fogyasztása...

 


Hozzávalók:

3 édesköménygumó
6 szelet keszegfilé
2 fej vöröshagyma
2 paradicsom
4 evőkanál olívaolaj
1 csokor metélőhagyma
½ kávéskanál koriandermag
Só, őrölt bors

Elkészítése:

1. Az édeskömény gumókat mosd meg, vágd ketté és szeld vékony csíkokra.

2. A hagymát hámozd meg, karikázd fel.

3. A paradicsom héját metszd be, tedd két percre lobogó vízbe, hűtsd le hideg víz alatt, végül hámozd meg. Vágd félbe a paradicsomokat, távolítsd el a magokat, kockázd fel a húsát.

4. Önts egy mély serpenyőbe két evőkanál olívaolajat, tedd bele az édesköményt, a hagymát és a paradicsomot, add hozzá a koriandermagot, majd párold harminc percig alacsony hőfokon.

5. Válogasd át a metélőhagymát, mosd meg és vágd apróra.

6. A keszegszeleteket vagdald apróra, keverd össze a metélőhagymával, és a maradék olívaolajjal, majd ízlés szerint sózd, borsozd.

7. Egy kivajazott tűzálló tálban egyengesd el a keszeget, és borítsd be az édeskömény keverékkel.

8. 180°C-ra (gáztűzhely 5-ös fokozat) előmelegített sütőben süsd húsz percig.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL