Szabó Anna
Hozzávalók:
3 édesköménygumó
6 szelet keszegfilé
2 fej vöröshagyma
2 paradicsom
4 evőkanál olívaolaj
1 csokor metélőhagyma
½ kávéskanál koriandermag
Só, őrölt bors

Elkészítése:
1. Az édeskömény gumókat mosd meg, vágd ketté és szeld vékony csíkokra.
2. A hagymát hámozd meg, karikázd fel.
3. A paradicsom héját metszd be, tedd két percre lobogó vízbe, hűtsd le hideg víz alatt, végül hámozd meg. Vágd félbe a paradicsomokat, távolítsd el a magokat, kockázd fel a húsát.
4. Önts egy mély serpenyőbe két evőkanál olívaolajat, tedd bele az édesköményt, a hagymát és a paradicsomot, add hozzá a koriandermagot, majd párold harminc percig alacsony hőfokon.
5. Válogasd át a metélőhagymát, mosd meg és vágd apróra.
6. A keszegszeleteket vagdald apróra, keverd össze a metélőhagymával, és a maradék olívaolajjal, majd ízlés szerint sózd, borsozd.
7. Egy kivajazott tűzálló tálban egyengesd el a keszeget, és borítsd be az édeskömény keverékkel.
8. 180°C-ra (gáztűzhely 5-ös fokozat) előmelegített sütőben süsd húsz percig.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK