Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Provence-i rakott csirke friss kecskesajttal

Szerző:
Szabó Anna
A nagy karácsonyi ízorgia előtt lazíts egy kicsit... Persze érthető, ha laktató ételekre vágysz, főként hétvégén, de egyik sem kizáró ok, ha finom falatokra vágysz.

 


Hozzávalók:

5 szelet csirkemell
3 paradicsom
1 paprika
2 padlizsán
2 cukkini
3 fej vöröshagyma
2 hengeres kecskesajt
1 evőkanál provence-i fűszerkeverék
4 evőkanál olívaolaj
Só, őrölt bors

Elkészítése:

1. A csirkehúst darabold fel, két percig pirítsd 2 evőkanál olívaolajon, majd ízlés szerint sózd, borsozd.

2. A vöröshagymát hámozd meg, és karikázd fel. A paprikát vágd apró darabokra.

3. Hámozd meg a padlizsánt és a cukkinit, majd vágd kis kockákra.

4. A paradicsomok héját metszd be, tedd két percre lobogó vízbe, hűtsd le hideg víz alatt, végül hámozd meg. Vágd félbe a paradicsomokat, távolítsd el a magokat, kockázd fel a húsát.

5. A hagymát és a paprikát dinszteld három percig két kanál olívaolajban, majd add hozzá a padlizsánt és a cukkinit is. Még tíz percig párold. Keverd bele a paradicsomot, sózd, borsozd.

6. Vágd két-két korongra a kecskesajtokat.

7. Fektess egy réteg csirkehúst kivajazott tűzálló tálba, borítsd be a zöldségkeverékkel, ültesd rá a kecskesajtkorongokat, végül hintsd meg provence-i fűszerkeverékkel.

8. 180°C-ra (gáztűzhely 5-ös fokozat) előmelegített sütőben süsd negyvenöt percig.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL