Szabó Anna
Hozzávalók:
60dkg darált marhahús
30dkg csemegekukorica
8 szem burgonya
1 evőkanál curry
2 evőkanál olívaolaj
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
10dkg parmezán sajt
2dl tej
10dkg vaj
Só, őrölt bors

Elkészítése:
1. A burgonyát hámozd meg, mosd meg, és húsz perc alatt főzd puhára.
2. Hámozd meg és karikázd fel a hagymát. Vágd apróra a fokhagymát.
3. A marhahúst tíz percig pirítsd olívaolajon, majd add hozzá a hagymát, a fokhagymát, a curryt, és még tíz percig párold. Ízlés szerint sózd, borsozd.
4. A burgonyából olvasztott vajjal és langyos tejjel készíts pürét, ízesítsd.
5. A húshoz keverd hozzá a kukoricát.
6. Önts kivajazott tűzálló tálba egy réteg burgonyapürét, teríts rá egy réteg darált húst, majd egy újabb réteg pürét.
7. 180°C-ra (gázsütő 5-ös fokozat) előmelegített sütőben süsd negyven percig.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK