Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Rakott marhahús kukoricával

Szerző:
Szabó Anna

 


Hozzávalók:

60dkg darált marhahús
30dkg csemegekukorica
8 szem burgonya
1 evőkanál curry
2 evőkanál olívaolaj
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
10dkg parmezán sajt
2dl tej
10dkg vaj
Só, őrölt bors

Elkészítése:

1. A burgonyát hámozd meg, mosd meg, és húsz perc alatt főzd puhára.

2. Hámozd meg és karikázd fel a hagymát. Vágd apróra a fokhagymát.

3. A marhahúst tíz percig pirítsd olívaolajon, majd add hozzá a hagymát, a fokhagymát, a curryt, és még tíz percig párold. Ízlés szerint sózd, borsozd.

4. A burgonyából olvasztott vajjal és langyos tejjel készíts pürét, ízesítsd.

5. A húshoz keverd hozzá a kukoricát.

6. Önts kivajazott tűzálló tálba egy réteg burgonyapürét, teríts rá egy réteg darált húst, majd egy újabb réteg pürét.

7. 180°C-ra (gázsütő 5-ös fokozat) előmelegített sütőben süsd negyven percig.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL