Hozzávalók:
60dkg darált marhahús
30dkg csemegekukorica
8 szem burgonya
1 evőkanál curry
2 evőkanál olívaolaj
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
10dkg parmezán sajt
2dl tej
10dkg vaj
Só, őrölt bors
Elkészítése:
1. A burgonyát hámozd meg, mosd meg, és húsz perc alatt főzd puhára.
2. Hámozd meg és karikázd fel a hagymát. Vágd apróra a fokhagymát.
3. A marhahúst tíz percig pirítsd olívaolajon, majd add hozzá a hagymát, a fokhagymát, a curryt, és még tíz percig párold. Ízlés szerint sózd, borsozd.
4. A burgonyából olvasztott vajjal és langyos tejjel készíts pürét, ízesítsd.
5. A húshoz keverd hozzá a kukoricát.
6. Önts kivajazott tűzálló tálba egy réteg burgonyapürét, teríts rá egy réteg darált húst, majd egy újabb réteg pürét.
7. 180°C-ra (gázsütő 5-ös fokozat) előmelegített sütőben süsd negyven percig.
OLVASS TOVÁBB!
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK