Szabó Anna
Hozzávalók:
4 szem burgonya
4 alma
40dkg hurka
1dl tej
10dkg vaj
Só, őrölt bors

Elkészítése:
1. A burgonyát hámozd és mosd meg, majd húsz perc alatt főzd puhára.
2. Hámozd meg az almát, metszd ki belőle a magházat, a húsát vágd cikkekre, és tizenöt perc alatt 5dkg vajon párold meg.
3. A hurka bőrét hámozd le, villával törd össze a húst.
4. A burgonyából olvasztott vajjal és langyos tejjel készíts pürét, ízlés szerint fűszerezd.
5. Öntsd kivajazott tűzálló tálba az almát, oszlasd el rajta a hurkát, majd borítsd be a burgonyapürével.
6. 180°C-ra (gázsütő 5-ös fokozat) előmelegített sütőben süsd negyven percig.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK