Hozzávalók:
4 szem burgonya
4 alma
40dkg hurka
1dl tej
10dkg vaj
Só, őrölt bors
Elkészítése:
1. A burgonyát hámozd és mosd meg, majd húsz perc alatt főzd puhára.
2. Hámozd meg az almát, metszd ki belőle a magházat, a húsát vágd cikkekre, és tizenöt perc alatt 5dkg vajon párold meg.
3. A hurka bőrét hámozd le, villával törd össze a húst.
4. A burgonyából olvasztott vajjal és langyos tejjel készíts pürét, ízlés szerint fűszerezd.
5. Öntsd kivajazott tűzálló tálba az almát, oszlasd el rajta a hurkát, majd borítsd be a burgonyapürével.
6. 180°C-ra (gázsütő 5-ös fokozat) előmelegített sütőben süsd negyven percig.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK