Hozzávalók:
- 2 kisebb kicsontozott, lebőrözött csirkemell
- 1 kis fej hagyma
- 3 szem gomba felszeletelve
- körülbelül 3 evőkanál olivaolaj
- 1/2 csésze száraz Marsala bor
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- egy kis kockaleves
Elkészítése:
1. A csirkemelleket sózzuk be és ízlés szerint borsozzuk meg.
2. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben és rakjuk bele a csirkeszeleteket. Süssük őket készre, aztán vegyük ki a serpenyőből, és takarjuk le egy fóliával, vagy konyharuhával.
3. A seprenyőben maradt lébe rakjuk bele a hagymát és a gombát. Addig pároljuk, míg meg nem puhulnak. Öntsük hozzá a bort, és forraljuk még vagy két percig.
4. Most nézzük meg, mennyi szaft maradt. Ha úgy itéljük meg, hogy nem lesz elég a csirkeszeletekhez, öntsünk hozzá egy kicsi kockalevest. Kóstoljuk meg, ízesítsük még, ha szükséges.
5. A tálra tett csirkeszeletekre öntsük rá a zöldésges mártást, és szórjuk meg petrezselyemmel.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK