Lucskos káposzta
Hozzávalók:
- 40 dkg sertéshús (Készíthetjük:oldalasból, szegyből, bőrösebb húsrészekből)
- 1 kg édes káposzta
- 2 dkg zsír
- 4 dkg liszt
- 1 dl tejföl
- kapor
- csombor
- ecet
- só
A húst sós vízben félig megfőzzük. A megmosott káposztát kétujjnyi szeletekre vágjuk, és a húst levével együtt ráöntjük és együtt puhára főzzük. Világos rántást készítünk a zsírból és a lisztből, ezzel sűrítjük a káposztát. Ízesítjük ecettel, kaporral, csomborral és egy kanál tejföllel. Ha nem elég sűrű, kevés habarást adhatunk hozzá. Ha elkészült a főzelék, a húst szeletekre vágjuk és a káposzta tetején tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK