SZEX, SZERELEM

Az örök ellentétek: Férfi és a Nő

Szerző:
Szabó Anna
Félreértések, viták, kibékülések, majd elölről az egész. Nem járunk messze az igazságtól, ha azt állítjuk, hogy ezek a jellemzők ott vannak minden egyes kapcsolatban a nemek között, hiszen ez egy soha véget nem érő körforgás, legyen szó családi, szerelmi vagy baráti kapcsolatokról.

 

A nők és a férfiak mindig is különböztek egymástól, mióta világ a világ, és ez így van rendjén. Nagyon sok esetben olyan dolgokat várunk el egymástól, melynek a kivitelezése lehetetlen feladat, és ezek azok a pillanatok, amikor néha kínos, néha vicces félreértések születnek. Itt az ideje lerántani a leplet és megvizsgálni, hogy milyenek vagyunk mi és milyenek férfi társaink.

Az ellentétek vonzák egymást?

Egy nő akkor boldog igazán, ha kimutathatja törődését, és természetesen párja ezt kölcsönös megnyilvánulásnak tekinti, míg egy férfi számára az a fontos, hogy társa önmagával törődjön és legyen csinos. Míg egy nő a szerelem mámorában ég, minden gondolatát ez az érzés uralja, addig egy férfi szégyenlősen visszahúzódik és legszívesebben még magának sem árulná el, hogy a rózsaszín köd őt is behálózta.

Egy nő számára részletesen megbeszélni egy problémát örömöt jelent, míg egy férfi egy csapásra befejezné és túllenne már rajta.

A nők sokkal könnyebben kitudják fejezni érzelmeiket, melynek magyarázata, hogy agyuk verbális és emocionális működésért felelős részeit vastag idegrostok kötik össze, míg egy férfi számára ez nehezebb dolog , azonban ez nem egyenlő azzal, hogy rideg természetű.

Míg egy nő számára a pénzgyarapodás több költekezéssel jár, addig egy férfinak általa az önbizalma nő, az önigazolás játékszere.

A nők gondosan kiválasztják barátnőiket, akibe feltétel nélkül megbízhatnak érzelmi beállítottságuk függvényében, a férfiaknál viszont felületes barátságok születnek és a lelki kibeszélések helyett inkább a sörözést meg a focit választják.

Egy nő számára fontos a csapatmunka és a tapasztalat megosztás, egy férfi viszont egyedül akar a hatalomra törni és bebizonyítani belevalóságát.

A nők számára fontos a testközelség úgy a párjukkal, mint barátnőikkel vagy gyerekükkel szemben, a férfiak azonban a legtöbb esetben csak szexuális célzattal bújnak oda partnerükhöz.

A nők a személyes konfliktusokban mozognak otthonosan, míg a férfiak az üzleti életben érzik otthon magukat.

A nők hajlamosak lehazudtolni korukat és testsúlyukat, míg a férfiak ezt inkább felfelé kerekítik.

Bár ahány ember annyiféle szokás ezért itt is akadnak kivételek, előfordul, hogy egy kapcsolatban a pasi az érzelmesebb típus és a nő az aki a szőnyeg alá söpörne minden gondot, azonban van ami soha nem változik, annak ellenére, hogy a szerepek néha felcserélődnek.

Néha könnyű, néha nehéz, néha elviselhetetlen vagy a legcsodálatosabb, de azáltal, hogy mások vagyunk kiegészítjük egymást és az életünk, amely egymás nélkül szürke és unalmas lenne. Konfliktusok mindig is voltak és mindig is lesznek, de ha egy nő és egy férfi összefog abból rossz nem sülhet ki.

A nők és a férfiak lelke egy teljesen más világ, azonban ahogyan Karinthy Frigyes is fogalmazott : „ Férfi és nő sohasem érthetik meg egymást, mert mindegyik más akar. A nő a férfit, a férfi a nőt."

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL