Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Töltött csirke

Szerző:
Szabó Anna
Igazi hétvégi vendégváró csemege ez az ínycsikalndó eledel. Egy jól átsült ropogós töltött csirke bámulatosan jól mutat a terített asztal közepén. Burgonyapürével, vagy párolt rizzsel ajánljuk.
Töltött csirke


Hozzávalók:

- 1 db sütni való kb. 80 dkg-os csirke
- 2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír

Töltelékhez:

- 2 zsemle
- 2 egész tojás
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj, vagy zsír
- zöldpetrezselyem
- majoránna
- só
- törött bors


Elkészítése:
Szép sütni való fiatal jércét veszünk erre a célra. Már a tisztításnál ügyeljünk arra, hogy bőre szét ne szakadjon! Kezünkkel ügyesen a bőr alá nyúlva elválasztjuk a bőrt a comb- és a mellehúsától. A csirkét kívül- belül gyengén besózzuk, kevés majoránnával fűszerezzük.

Töltelék elkészítése:
a zsemlét tejben megáztatjuk, kicsavarjuk, jól szétmorzsoljuk. A zsíron megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a csirke elkapart máját, a zsemlét, a nyerj tojást, sót, borsot, apróra vagdalt zöldpetrezselymet. Ízlés szerint adhatunk bele kevés párolt gombát is. A tölteléket egyenletesen a bőr alá töltjük, egészen le a comb tövéig, amíg a bőr fel van nyitva, vagy a csirke hasüregébe nyomkodjuk, a nyílást a végén összetűzve. Kézzel eligazítjuk, a kimaradt tölteléket a belsejébe töltjük. A töltött csirkét nagyságának megfelelő kis tepsibe vagy lábasba helyezzük, forró zsiradékkal leöntjük. Nem túl forró sütőben sütjük. Időközben kevés vizet is önthetünk alá, és a zsíros lével sütés közben locsoljuk. Sütési ideje 50-60 perc. Sütés után 10 percig pihentetjük, csak azután vágjuk fel. Összevarrni nem szükséges, mert a tojás a tölteléket összetartja.


Nehézségi fok:

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL