Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Kolbászos krumplifánk

Szerző:
Szabó Anna
Kiváló ínyencség az esti vacsorához egy finom meleg teával vagy kakóval. Ez az egyszerű, ámde igen laktató étel a hideg esték elmaradhatatlan eledele.

Kolbászos krumplifánk

Hozzávalók:
- 800 g burgonya
- só
- bors
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 50 g húsos füstölt szalonna
- 100 g kolbász
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 100+50 g finomliszt
- 1 nagy csokor petrezselyem
- olaj a sütéshez

A krumplit meghámozzuk, megmossuk, vékony hasábokra vagy nem túl apró kockákra vágjuk, majd 1 kiskanál sóval bő hideg vízben feltesszük főni.
A hagymát megtisztítjuk, és a szalonnához hasonlóan apróra felkockázzuk.
A kolbászt meleg vízzel leöblítjük, melegen meghámozzuk, elmorzsoljuk.
Megpirítjuk a szalonnát, majd kiszedjük a zsírjából. A zsírjában üvegesre pároljuk a hagymát majd egy-két percig átforgatjuk–pirítjuk benne a kolbászt, hagyjuk langyosra hűlni. A puhára főtt krumplit leszűrjük, még melegen áttörjük, a kolbászos keverékhez adjuk. Összedolgozzuk a zúzott fokhagymával, a tojásokkal, 100g liszttel, vágott petrezselyemmel, sóval és borssal ízesítjük, végül belekeverjük a szalonnapörcöt is. Lisztezett gyúródeszkán 8 cm átmérőjű rudakat formálunk a masszából, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kissé ellapítjuk, kerekre igazítjuk, megszórjuk kevés liszttel és forró olajban pirosra sütjük őket.
Sütés után papírtörlő, vagy szalvéta segítségével felitatjuk a felesleges olajat.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL