FOGYÓKÚRA

Fogyás savanyú káposztával

Szerző:
Szabó Anna
Azt eddig is tudtuk, hogy a savanyú káposzta egészséges, sok C-vitamint tartalmaz. Most új oldaláról ismerhetjük meg: segít a fogyókúrázóknak (már akinek bírja a gyomra). Gyorsan leadhatunk 2-3 kilót, és eközben még a bőrűnk is megszépül.


Reggeli


1 pohár (2dl) savanyú káposztalé, hozzá rozs- vagy barna kenyér egy kávéskanál vajjal és ugyanennyi mézzel. Ihatunk hozzá kávét vagy teát szaharinnal.

Ebéd

Sonkás savanyú káposzta metélt tésztával

Hozzávalók: 15 dkg savanyú káposzta, 5 dkg metélt tészta, fél hagyma, 2 dkg sovány sonka (vagy angolszalonna), l evőkanál olíva olaj.

Elkészítés: A kockára vágott hagymát a sonkával az olajon megpirítjuk. A savanyú káposztát hozzáadjuk, és az egészet mintegy l5 percig dinszteljük, majd az előzetesen megfőzött metélt tésztát, hozzákeverjük.

Uzsonna

1 pohár (2dl) savanyú káposztalé

Vacsora

Pirítós savanyú káposztával

2 pirítósra 5-5dkg savanyú káposztát rakunk, és egy szelet sajtot ráhelyezünk. A pirítóst 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt el nem olvad rajta.






Reggeli

1 pohár (2dl) savanyú káposztalé, 5 dkg kukoricapehely negyed liter tejbe áztatva, és egy kávéskanál mézzel édesítve. Kávét vagy teát édesítőszerrel ihatunk.

Ebéd

Káposztás táska

Hozzávalók: 6 szelet leveles tészta (mirelit áruként is kapható), 20 dkg savanyú káposzta, 2 szelet (akár konzerv) ananász.

Elkészítés: A savanyú káposztát és a kockákra vagdalt ananászt kb. 10 percig dinszteljük. A leveles tészta szeleteket kinyújtva tepsibe helyezzük, és egy merőkanállal a savanyú káposzta keveréket a tészta közepén elterítjük. A leveles tészta szeletek sarkait felemelve (túrós táskához hasonló módon) középre húzva összefogjuk, így a káposztát betakarjuk. A kész káposztás táskákat 200 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. 4 db-ot fogyaszthatunk el ebédre, 2 db-ot pedig tegyünk el vacsorára.

Uzsonna

1 pohár (2 dl) savanyú káposztalé

Vacsora

Az ebédről félretett 2 káposztás táskát hidegen vagy szeletekre vágva, felmelegítve fogyasztjuk.



Reggeli

A szokásos 2 dl savanyú káposztaléhez 1 pirítós 1 kávéskanálnyi vajjal és két főtt tojás. Mint eddig is, édesítőszerrel ihatunk még kávét vagy teát.


Ebéd


Káposztás rakott burgonya

Hozzávalók: 15 dkg savanyú káposzta, 2 közepes nagyságú burgonya. 2 dkg angolszalonna vagy sovány sonka, fél hagyma, 1 evőkanál olíva olaj, egy kávéskanál parmezán sajt.

Elkészítés: A burgonyát megmossuk, meg¬ főzzük, meghámozzuk, majd karikára szeleteljük. A hagymát és az angol szalonnát (vagy son¬kát) finom kockákra vágjuk, az olajon megpirítjuk, a savanyú káposztát hozzáadjuk, majd 10 percig dinszteljük. A burgonyaszeletekkel a jénai tálat kirakjuk, és a savanyú káposzta-keveréket azon egyengetjük, majd parmezán sajt reszelékkel meghintjük. 200 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

Vacsora

10 dkg nyers savanyú káposztát egy csipetnyi köménymaggal és egy felszeletelt
mandarinnal összekeverünk. Ehhez a savanyú káposzta-salátához l szelet rozs- vagy barnakenyeret ehetünk egy kávéskanálnyi vajjal.



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL