Diós csillagok (45 db)
Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
- 17 dkg liszt
- 12 dkg margarin vagy vaj
- 6 dkg kristálycukor vagy porcukor
- 10 dkg darált dió
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál mandulalikőr
- 1,5 teáskanál fahéj
- késhegynyi szegfűbors, ánizs és koriander
Az öntet hozzávalói:
- 7 dkg porcukor
- 3 evőkanál citromlé
A máz hozzávalói:
- 2 citrom
- 5 dkg cukor
- 1 teáskanál olaj
1. A tészta hozzávalóit egy nagyobb tálban jól keverjük össze, és pihentessük két órát hűtőszekrényben. A nyújtódeszkára terítsünk fóliát, majd vékonyra nyújtsuk ki a tésztát. Szaggassunk belőle csillagokat vagy más karácsonyi mintákat. Sütőpapírral kibélelt lapos tepsibe tegyük a formákat.
Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 10 percig süssük.
2. A máz elkészítése
A porcukrot keverjük össze a citromlével, és kenjük a kihűlt csillagokra. Kristálycukorból készítsünk karamellt, majd keverjük hozzá a citrom héját. Olajjal megkent sütőpapíron hűtsük ki a karamellt, majd osszuk szét a süteményen.
Kókuszos karikák (40 db)
Hozzávalók:
- 2 tojásfehérje
- 1 evőkanál citromlé
- csipetnyi só
- 10 dkg cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 10 dkg kókuszreszelék
A tojásfehérjét a citromlével és a sóval verjük kemény habbá.
A cukrot és a fahéjat óvatosan keverjük hozzá a habhoz. A kókuszreszeléket egy serpenyőben pirítsuk meg, és szintén keverjük a habhoz. Az elkészült krémet töltsük egy habzsákba, és nyomjunk kisebb karika formákat sütőpapírral kibélelt tepsibe. A megmaradt kókuszreszeléket hintsük rá a tésztára.
Előmelegített sütőben, 150 fokon 20-30 percig süssük.
OLVASS TOVÁBB!
5 mennyei kávés desszert, a kávé szerelmeseinek
A kávé nem csak egy aromás ital, amely segít felébredni, de remek összetevője számos isteni desszertnek, ugyanis egy új ízt ad a megszo...
GASZTROA legfinomabb dumpling, vagyis ázsiai gombócreceptek
Akár sültek, pároltak, levesben úsznak vagy fűszeres mártás kerül rájuk, imádjuk a gombócokat. Szerencsére az ázsiai gombócok vála...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Minden, amit eddig nem tudtál a popcornról
Legyen édes vagy sós, a popcorn tökéletes nasi - és nem csak filmnézéshez. Közép-Amerikában már évezredek óta fogyasztják....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROA rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK