Ínyenc barackos csirkemáj
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj szívvel
- 0, 25 dl kukoricaolaj
- 5 dkg vaj
- 50 dkg sárgabarack (konzerv)
- 0,5 dl barackpálinka
- tengeri só
- csipetnyi őrölt fehér bors
- csipetnyi majoránna
- finomra vágott petrezselyemzöld
A megtisztított, kockákra vágott csirkemájat és szívet olajban hirtelen megpirítjuk. Őrölt fehér borssal, majoránnával, petrezselyemzölddel ízesítjük. Hozzátesszük a vajban párolt, negyedekre vágott barackot, átforgatjuk, együtt összepirítjuk. Barackpálinkával, sóval ízesítjük.
Fontos!
A májas ételt mindig utólag sózzuk meg, amikor már elkészült, mert a só kiszívja a májból a nedvességet, és kemény lesz.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK