Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon

A Rák gyermek

Jellemzése

Későn érő típus. Ennek elsősorban érzékenysége az oka. Mindent jobban, mélyebben érez, mint mások. Emiatt időbe telik, amíg benyomásait feldolgozza. Sokat sír, sokat álmodozik. És úgy tűnik, örökké csecsemő akar maradni. Amikor a többiek verekednek, ő hüvelykujját szopja. Aggodalomra még sincs ok: később megtalálja helyét az életben, bölcs személyiséggé fejlődik. A Rák-gyermeket sok-sok gondoskodással kell nevelni, amit kétszeresen visszakapunk tőle.

Legkésőbb serdülőkorban válik nyughatatlanná: állandóan a távolba vágyik, kalandokat keres. Eltart egy ideig, amíg rájön, hogy ennek oka saját, belső vibrálása. Ellentmondásos érzelmek uralkodnak rajta, és mindenáron függetlenségre törekszik. Változatos, szenvedélyekkel teli, szentimentális lesz a szerelmi élete, miközben családra, az otthon melegére vágyik. 30. életéve előtt nem nyugszik meg. Ha nem talál egy különösen kellemes munkahelyet, önálló vállalkozásba fog kezdeni. Másoknál később éri utol siker.


Nevelés

A szülőknek elsősorban a túlérzékenységről kell leszoktatniuk. Nem könnyű feladat. Csak lépesről lépésre lehet haladni, és lehet, hogy ezerszer kell elölről kezdeni, míg sikerül. Hatásos minden eszköz, amit a logika helyesnek talál az adott helyzetnek és körülménynek megfelelően. A szülő ne engedje, hogy a gyermek másoktól befolyásoltassa magát. Irtsa ki belőle a félelemérzetet, aminek következtében a Rák-gyermek munkájában legtöbbször félúton megáll. Ha hibázik, meg lehet szidni, de sosem szabad bántó élccel megsérteni, pellengérre állítással meg szégyeníteni. Rá kell vezetni, merjen kezdeményezni, merjen, ha kell, harcolni, az ellenállásokat, akadályokat leküzdeni. Hivatásul megfelel minden olyan pálya, mely az otthonnal és a vízzel bármiféle összefüggésben van, így alkalmas pályák: halász, tengerész, gazdász, ápoló, festő, kereskedő, házfelügyelő.


SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL