Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon

Az Oroszlán gyermek

Jellemzés

Már csecsemő korában jól kiordítja magát. Mindig kivágja a hisztit, ha úgy érzi, nem figyelnek rá. Az Oroszlán-gyerek ugyanis jóval több törődést, dicséretet igényel, mint a többiek. Ha elmarad az elismerés, túlzásokkal igyekszik felhívni magára a figyelmet. A hatáskeltés fontosabb számára, mint a valóság. Élénksége felülmúlhatatlan. Melegszívű, optimista, nyílt, önfejűsége és igényessége gyakran konfliktusokba hajszolja.

Megpróbál kitörni abból a társadalmi körből, amelybe született. Ez többnyire sikerül is, de ha túlértékeli saját magát - és ez gyakran megesik vele -, nagy csalódások fogják érni. A harmadik X után azonban rámosolyog a szerencse: többnyire vezető pozíciót tölt be. A lányok a divatszakmában vagy színész-mesterség körül forgolódnak, de mindenképpen reprezentatív posztot töltenek be. A fiúkat a politika vagy az orvostudomány vonzza. Az Oroszlánok mielőbb családot, gyereket akarnak.


Nevelés

A szülőknek igen fontos kötelességük, hogy a gyermek felindulását, dühkitöréseit csökkentsék, mérsékeljék. Teljesen leszoktatni sohasem lehet erről. De sok függ attól, hogy mikor fogják vissza. Már egész korán meg kell kezdeni a nevelést, így a gyermek később időben megfékezi indulatait. Csak türelmes szelídséggel lehet célt érni nála, mert a gyermekben rendkívül nagy a szeretetéhség. A legnehezebb feladattal akkor kerül szembe a nevelő, amikor rá kell szoktatnia Oroszlángyermekét, hogy beleilleszkedjen más ember gondolatvilágába. E célból meg kell ragadni minden alkalmat, hogy megmagyarázhassa: miért történik ez vagy az, hogy gondolta az illető, miért jobb vagy miért hátrányosabb az elgondolás. A gyerek hivatása lehet: katonatiszt, bankár, nagykereskedő, ékszerész, aranyműves, főpap, politikus, természettudós, történész – ezek a legalkalmasabb pályák számára.


SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL