FOGYÓKÚRA

Greenlane diéta vaníliafagyival

Szerző:
Szabó Anna
Ha felszedtél néhány kilót a nyaralás alatt, próbáld ki ezt a háromnapos villám diétát. Az expressz karcsúsodást ígérő greenlane diéta alappillérei, a teljes kiőrlésű pirítós, cékla, tonhal és light vaníliafagyi.
Bár a táplálkozás szakértők ellenzik az efféle vészmegoldásokat, látványos eredménye miatt, azonban igen közkedvelt a greenlane diéta. Szó sincs ugyanis koplalásról, csupán energiaszegény ételeket kell a megfelelő módon összeválogatni. Nem biztos, hogy minden étkezésnél jól fogsz lakni, de vigaszra lelhetsz az esti light vanília fagyizásban. A diéta Angliából származik, és a szigetországban már hosszú évek óta nagy népszerűségnek örvend.



Mi a titka

A három nap folyamán egy előre összeállított, fix étrendet kell követned. A menü adott, nem kell se ütemtervet készíteni, se a kalóriákat számolgatni. Mivel napi 800-900 kcal energia bevételt engedélyez, a fogyókúra ideje alatt kerüld a megterhelő sportolást, mert szédülést tapasztalhatsz. Figyelj a napi 2-3 liter folyadék bevitelre, mert a szervezet csak akkor tudja a felhalmozott salakanyagokat elszállítani és kiüríteni, ha elegendő folyadék áll rendelkezésére.


Három napig, ne tovább!

Ne ess abba a csapdába, hogy a siker láttán a három nap elteltével, ráhúzol még pár napot a diétára, és folytatod ezt az étrendet. Egyrészt ilyen gyors mértékű fogyás csak rövid időn belül lehetséges, a továbbiakban csökkenne a fogyás mértéke, másrészt hosszútávon ez a drasztikus diéta egészség szempontjából is káros. A jojó- effektus elkerülésére figyelj arra, hogy fokozatosan állj vissza a rendes táplálkozásra, napi 100-150 kcal-val növeld csak a kalóriamennyiséget. A csökkentett kalória bevitel hatására ugyanis lelassul az anyagcsere, így amikor visszaállsz a rendes étkezésre, a szervezet pánikszerűen raktározni kezd. Így aztán nemcsak azt hízhatod vissza, amit gyorsba leadtál, hanem még további kilókat is felszedhetsz.


Mintaétrend



Reggeli

Fél grépfrút, egy szelet pirítós, egy kiskanál mogyoróvajjal. Hozzá fekete tea, édesítővel.

Ebéd

120 gramm grillezett tonhal, vagy lazac, egy szelet pirítóssal.

Vacsora

Két szelet sovány sült hús, párolt zöldbab körettel. Utána egy alma, 2 gombóc light vaníliafagylalt.




Reggeli

Egy fél banán, egy szelet pirítós és egy szelet főtt, vagy buggyantott tojás. Ez utóbbit úgy készítsd, hogy lobogó, forró citromos vízbe ereszd bele a tojást. 3 perc alatt főzd félkeménnyé, majd emeld ki egy szűrőkanál segítségével.

Ebéd

120 gramm zsírszegény túró, 2-3 szelet pirítóssal.

Vacsora

2 db főtt virsli, 100 gramm párolt brokkoli, 70 gramm párolt sárgarépa. Utána fél banán és 2 gombóc light vaníliafagyi.




Reggeli

Egy alma, egy szelet pirítós, egy szelet cheddar sajttal, hozzá fekete tea, édesítővel.

Ebéd

Egy szelet pirítós egy főtt, vagy buggyantott tojás.

Vacsora

120 gramm tonhal vagy lazac roston sütve, 120 gramm céklával. Utána fél sárgadinnye, 2 gombóc light vaníliafagylal

A délután folyamán az ebéd és vacsora közötti időszakban, egy könnyű zöldség, vagy gyümölcskoktél engedélyezett.

Paradicsomkoktél: (100 kcal)

Turmixolj össze1,5 dl paradicsomlevet fél narancs levével, majd ízesítsd egy evőkanál citromlével, sóval, borssal.

Barackturmix: (150 kcal)

Turmixolj össze 1 dl őszibarackos joghurtot egy őszibarackkal. Keverj hozzá fél dl sárgarépalevet és hígítsd fél dl ásványvízzel.






Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL