1. Sütőzacskóban sült csirke burgonyával
Hozzávalók
- 1 db sütőzacskó
- 6 db egész csirkecomb
- 2 kg burgonya
- 3 db paradicsom
- 2 db zöldpaprika
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 csomag petrezselyem
- só
- bors
- pirospaprika
- vegeta
Elkészítés
A csirkecombokat vegetával sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, majd állni hagyjuk kb. ½ órát. Közben a burgonyát megpucoljuk és kockára vágjuk. A hagymát, paradicsomot, paprikát és a petrezselymet is összevágjuk apró kockákra, majd a sütőzacskóba rakjuk a krumplival együtt. A sütőzacskót összerázzuk, hogy jól összekeveredjenek a zöldségek, majd rátesszük a befűszerezett combokat. A zacskó végét alaposan zárjuk le, tegyük a sütőbe és 180 fokon 1 ½ órán át süssük.
Tipp: A sütőzacskóra csináljunk néhány lukat tűvel, hogy a fölösleges gőzök távozni tudjanak.
2. Sajtos, tejfölös csirkemell, brokkolival
Hozzávalók
- 1 kg csirkemell szeletelve
- 1kg brokkoli
- 30 dkg trappista sajt
- 1 tojás
- 1 nagydoboz tejföl
- 10 dkg vaj
- só
- bors
- vegeta
Elkészítés
Főzzük meg a brokkolit vegetás vízben (nem teljesen puhára). Közben fűszerezzük a csirkemellet sóval, kevés borssal, majd a vajon hirtelen süssük pirosra.
Egy jénai tálba fektessük le a kisült húsdarabokat, majd tegyük rá a brokkolit, öntsük rá a tojással összekevert tejfölt és a végén szórjuk rá a szerelt sajtot. Sütőben 200 fokon addig süssük, míg piros nem lesz a sajt a tetején.
3. Könnyű, laktató saláta csirkemellel
(fő ételnek is kiváló)
Hozzávalók
- 1 filézett csirkemell (kb.30dkg)
- 1 fej jégsaláta
- 1 kígyóuborka
- 4 db paradicsom
- 2 db zöldpaprika
- 1 csomag újhagyma
- ¼ fej lila káposzta
- 2 db főtt tojás
- 15 dkg trappista sajt
- só
- bors
Az öntetthez
- 1 nagydoboz tejföl
- 3 evőkanál light majonéz
- 1 evőkanál ketchup
Elkészítés
Az apróra vágott csirkemellet fűszerezzük sóval, borssal, majd utána süssük pirosra egy kevés olíva olajon. Hagyjuk kihűlni. Közben főzzük meg a tojást keményre, miután kihűlt vágjuk apróra.
Vágjuk össze a salátának valót is, majd adjuk hozzá a kisütött csirkemellet és a tojást.
Készítsük el az öntetett a megadott összetevőkből, majd öntsük rá a salátára és szórjunk a tetejére reszelt sajtot.
Egy órát hagyjuk állni, utána tálaljuk így az ízek jobban összeérnek.
Tipp: A salátaöntethez hozzáadhatjuk a kisült hús szaftját is. Sokkal ízletesebb lesz tőle.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK