Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gyorsan, könnyen, finomat!

Szerző:
Szabó Anna
Nyáron senki sem szeret órákat tölteni a meleg konyhában. De nem is kell. Az összeállításunkban szereplő egészséges ételeket ugyanis nagyon rövid idő alatt elkészíthetjük, és előállításuk sem igényel komoly konyhai szaktudást.

1. Sütőzacskóban sült csirke burgonyával

Hozzávalók

- 1 db sütőzacskó
- 6 db egész csirkecomb
- 2 kg burgonya
- 3 db paradicsom
- 2 db zöldpaprika
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 csomag petrezselyem
- só
- bors
- pirospaprika
- vegeta

Elkészítés


A csirkecombokat vegetával sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, majd állni hagyjuk kb. ½ órát. Közben a burgonyát megpucoljuk és kockára vágjuk. A hagymát, paradicsomot, paprikát és a petrezselymet is összevágjuk apró kockákra, majd a sütőzacskóba rakjuk a krumplival együtt. A sütőzacskót összerázzuk, hogy jól összekeveredjenek a zöldségek, majd rátesszük a befűszerezett combokat. A zacskó végét alaposan zárjuk le, tegyük a sütőbe és 180 fokon 1 ½ órán át süssük.

Tipp: A sütőzacskóra csináljunk néhány lukat tűvel, hogy a fölösleges gőzök távozni tudjanak.


2. Sajtos, tejfölös csirkemell, brokkolival

Hozzávalók

- 1 kg csirkemell szeletelve
- 1kg brokkoli
- 30 dkg trappista sajt
- 1 tojás
- 1 nagydoboz tejföl
- 10 dkg vaj
- só
- bors
- vegeta

Elkészítés


Főzzük meg a brokkolit vegetás vízben (nem teljesen puhára). Közben fűszerezzük a csirkemellet sóval, kevés borssal, majd a vajon hirtelen süssük pirosra.

Egy jénai tálba fektessük le a kisült húsdarabokat, majd tegyük rá a brokkolit, öntsük rá a tojással összekevert tejfölt és a végén szórjuk rá a szerelt sajtot. Sütőben 200 fokon addig süssük, míg piros nem lesz a sajt a tetején.


3. Könnyű, laktató saláta csirkemellel
(fő ételnek is kiváló)


Hozzávalók

- 1 filézett csirkemell (kb.30dkg)
- 1 fej jégsaláta
- 1 kígyóuborka
- 4 db paradicsom
- 2 db zöldpaprika
- 1 csomag újhagyma
- ¼ fej lila káposzta
- 2 db főtt tojás
- 15 dkg trappista sajt
- só
- bors

Az öntetthez
- 1 nagydoboz tejföl
- 3 evőkanál light majonéz
- 1 evőkanál ketchup

Elkészítés

Az apróra vágott csirkemellet fűszerezzük sóval, borssal, majd utána süssük pirosra egy kevés olíva olajon. Hagyjuk kihűlni. Közben főzzük meg a tojást keményre, miután kihűlt vágjuk apróra.

Vágjuk össze a salátának valót is, majd adjuk hozzá a kisütött csirkemellet és a tojást.

Készítsük el az öntetett a megadott összetevőkből, majd öntsük rá a salátára és szórjunk a tetejére reszelt sajtot.
Egy órát hagyjuk állni, utána tálaljuk így az ízek jobban összeérnek.

Tipp: A salátaöntethez hozzáadhatjuk a kisült hús szaftját is. Sokkal ízletesebb lesz tőle.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL