Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
SZEX, SZERELEM

Szex szerelem nélkül - Működhet?

Szerző:
Szabó Anna
Szakállas kérdés. A szex valóban működhet lelki húrok nélkül? Lehetséges pusztán testi kapcsolat, anélkül, hogy bonyolulttá és szövevényessé válna? És jó ez nekünk? Mit tennél, ha ilyen helyzetbe kerülnél és ki akarnál belőle lépni? Vessünk egy pillantást a témára…

Szex érzelmek nélkül… Nagyszerű lehet, ha épp most kecmeregtél ki egy hosszabb kapcsolatból és még nem állsz arra készen, hogy teljesen átadd magad egy másik pasinak. Vagy találkoztál valakivel, akivel szimplán testi vonzalom van köztetek és semmi más… Nézzünk szembe ezzel, hiszen mindannyian emberek vagyunk, mindannyiunknak szüksége van ölelésre, érintésre.

Csak szex és más semmi…

SZEX-TESZT

Eleget akciózol a lepedők között, vagy megelégszel kéthavonta öt perccel? Tesztünkből megtudod, mennyire vagy bevállalós, meddig mehetsz el az erotika világában.

Ez elsőre elég szívtelen gondolatnak tűnhet, de bizonyos embereknek bizonyos helyzetekben kizárólag erre van szüksége. Ha éppen kikászálódtál egy komolyabb, vagy hosszabb kapcsolatból, és még nem teljesen gyógyultál fel belőle, vagy ha szingli csajként tengeted az életedet, de apáca sem akarsz lenni, ez az ideiglenes opció tökéletes lehet számodra.

Sokan azt állítják, hogy érzelmek nélkül a szex sem lehet kielégítő. Emlékeztek a világhírű 9 és ½ hét című filmre? Valószínűleg Kim Basinger sem táplált túl sok érzelmet, amikor fekete kendővel bekötötték a szemét, és egyszer csak azt érezte, hogy valaki simogatni kezdi a testét. Még csak nem is sejtette, hogy ki van a kéjes kényeztető szerepben, mégis felizgult. Való igaz, hogy meglepődött, amikor kiderült, hogy egy félvér lány simogatta, a nemi izgalom azonban mégis úrrá lett rajta.

A fenti történet és a szakemberek állításai is azt bizonyítják, hogy a jó szexhez nem feltétlenül van szükség érzelmekre. Ha egy nőnek bekötik a szemét, és egyszer csak valaki el kezdi simogatni a combját, 99 %, hogy ugyanúgy felizgul, mint ahogyan Kim Basinger is. Az inger tehát kívülről érkezik, az agy azt az üzenetet kapja, hogy valami nagyon jó, nagyon kellemes történik. És a vér máris megindul le felé, ami aztán szexuális gerjedelmet ébreszt bennünk. Ha tehát úgy – és csakis úgy – állunk a partnerhez, hogy CSAK szex lesz a dologból, ám tegyük. De ezt igencsak be kell programozni az agyunkba.

Példaként itt van Andi (27) és Zsolt (30) története

Mivel valós személyekről van szó, és a téma „enyhén szólva” kényes, a neveket megváltoztattuk. Bárminemű hasonlóság, vagy összefüggés kizárólag a véletlen műve. Andi 7 éve él házasságban, két gyermek édesanyja, Zsolt pedig 3 éve él élettársi kapcsolatban kedvesével, és egy pici fiúcska szerető édesapja.

„A kapcsolatunk Zsolttal már kb. 1 éve tart. Nem mondom, hogy az előtt nem voltak hatalmas orgazmusaim a férjemmel, de valahogy mindig úgy éreztem, többre vágyom. Kislány korom óta érdekel a szexualitás, már óvodában is állandóan férjhez akartam menni az egyik csoporttársamhoz, Marcihoz. Középiskolában elveszítettem a szüzességemet, és attól fogva életem fontos részévé vált a szex. A férjemmel minden nagyon szép volt egészen addig, amíg a kisebbik lányunk nem szokott arra rá, hogy kettőnk között aludjon. Egyszerűen nem hajlandó az ágyában maradni villanyoltás után. Mivel a férjem – és én is – reggeltől estik dolgoztunk, nem igazán tudtuk megoldani a napközbeni együttlétet. Ezért szexuális aktusaink egyre ritkábbak lettek a gyerek miatt. Jó, néha megoldottuk a konyhában, vagy az előszobában, de valahogy nem volt elég számomra. És akkor jött Zsolt, aki újonnan került a bankba, ahol dolgozom. Nekem kellett bemutatnom a kollégáknak, körbevezetni az épületben, és megtanítani az új számítógépes program kezelésére. Egyre jobban vonzódtam hozzá testileg. Ha véletlenül összeért a lábunk, majdnem levert a víz. Ha véletlenül a mellemre pillantott, azt hittem, falra mászom. Nem egyszer volt olyan, hogy egy hosszabb „munkabeszélgetés” után rohantam a mosdóba, és kielégítettem magam. Borzasztóan vágytam rá. Aztán egyszer csak megtörtént. Nem kérdeztem semmit, és ő sem. Az irodában voltunk, túlóráztunk. Meghívott egy kávéra a sarki kávézóban, mondván, hogy utána visszamegyünk, és folytatjuk a munkát. Nos, nem mentünk vissza. És azóta is rendszeresen találkozunk egy kis panzióban, ahol az egyik szobát már szinte csak nekünk tartják fent. Zsolt elmondta, hogy a kisfiúk megszületése óta a partnere nagyon megváltozott. Minden figyelmét a kicsi köti le, ami teljesen természetese, de a kedvesét meg teljesen elhanyagolja. Kb. havonta egyszer szeretkeznek, akkor is stoppal méri az időt a csaj, nehogy belenyúljon az aktus az etetésbe. Zsolt nagyon szeretni a partnerét, de iszonyúan ki volt éhezve, amikor összejöttünk. Egyszer sem követelőzött és én sem. Elkönyveltük, hogy mindkettőnket várják otthon, de úgy érzem, ez jár nekem is és neki is. Nem tudom, meddig fog tartani ez a kapcsolat, amely kizárólag a szexre épül. Hiszen soha sehol nem voltunk még együtt (a kis szobánkon kívül). Se egy vacsora, se egy színház, se egy mozi… semmi. Egyszerűen nincs rá igényünk. Mindketten alig várjuk, hogy átlépjük a kis szoba küszöbét, és egymásé legyünk.”


Abszolút trend

A „csak szex” egyébként teljesen trendi mostanság, és nem is meglepő, ha egy normál párkapcsolatban élő nőnek szeretője van. Ha valaki nem lelkesedik a hosszú, tartós kapcsolatokért, és a szex érzelmek nélkül is tökéletes számára, akkor sem éppen a legkönnyebb utat választotta. Az ilyen nő/férfi általában arról számol be, hogy megnyugtató számára az a gondolat, hogy ha magányosnak érzik magukat, vagy csak egy laza numerára vágynak, akkor is van kihez fordulni és még mókás is a helyzet. Szerintük ez is olyan, mint egy kapcsolat, csak mindenféle elkötelezettség, felelősség és dráma nélkül. De vajon a magány érzését feloldja-e egy szimpla, érzelemmentes szexuális aktus?

Amikor többet akarsz

A szex érzelmek nélkül – megdöbbentőbbnek hangzik így leírva, mint a valóságban. De mi van akkor, ha kiderül, az egyik fél többet akar? Ugye mindenki azt mondja: ez vele nem történhet meg, biztos nem lesz több mint szimpla szex. Persze, így kezdődik minden. Nagyon nehéz azonban egyenesben maradni, hiszen a szex intimitással jár. Az ember nem mindig tudja irányítani az érzelmeit, és amint az egyik félnél bejönnek az érzelmek, minden borul. De szó szerint minden…



Mi hát a teendő?

Ha te is ki akarod próbálni a szex érzelemmentes válfaját, hát mérlegelj, dönts és légy óvatos! Adunk néhány tippet, hogyan is csináld, de egy a lényeg: mindig azt tedd, ami neked jó!

Az első és legfontosabb a kommunikáció

Győződj meg róla, hogy mindketten valóban tisztában vagytok-e azzal, hogy mit akartok egymástól. Tudod, hogy mit vársz a másik féltől? Légy őszinte a saját érzéseiddel szemben, és tudd, mennyire számíthatsz a partneredre. Azért ez trükkös, hiszen valamennyire mindketten kedveleitek egymást, de mennyire??

Ne gondold, hogy ciki megbeszélni az ilyesmit. Ha már arra vállalkoztál, hogy kizárólag a szex fogja uralni a kapcsolatodat a fickóval, akkor arra is vállalkoznod kell, hogy nyílt lapokkal játssz. Ki kell mondanod, mit szeretnél, mit vársz el, és neki is ki kell mondania ugyanezt. Ha nem teszitek, könnyen elmentek olyan dolgok mellett, amelyek igenis fontosak lehetnek számotokra. Amikor átadod magad a szex élvezetének, akkor úgyis lehull rólad minden fátyol. Ilyen téren tehát ne legyenek titkaid. Ha már az elején tisztában vagy azzal, hogy a pasit otthon várja egy asszony, meg 5 gyerek, és esze ágában sincs kilépni a házasságából, viszont időnként jól esne egyet szexelni veled, akkor tudod, hogy nem is számíthatsz másra. Persze még így sem biztos, hogy érzelmileg nem csábulsz el – vagy ő -, de mégis korrekt módon álltatok egymáshoz.

Ha valami nem az igazi

Ha van olyan helyzet, amiben nem érzed magad boldognak, ez valószínűleg egy jel. Egy jel, mely arra figyelmeztet, hogy neked ez így nem jó. Beszélj a partnereddel és mondd el neki, mi zajlik benned. Add a tudtára, hogy neked ez így nem működik, ezért nem is szeretnéd, folytatni, hiszen, ne erőltessünk valamit, ami nem megy. Különben is lehet, hogy a nagy Ö már vár rád valahol. Ne akarj lecsúszni róla azért, mert, erre a másikra pocsékolod az idődet!


A szex érzelmek nélkül, arra jó igazából, hogy visszatereljen a helyes útra! Ezzel is belekerülhetsz a bonyodalmak és szívfájdalmak örvényébe. Ne feledd, tedd azt mindig, ami hosszú távon a legjobb neked.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL