Hozzávalók
- 4 nagyobb paradicsom,
- 4-5 gerezd fokhagyma,
- teljes kiőrlésű kenyérszeletek,
- 2 evőkanál olívaolaj,
- só, bors ízlés szerint,
- friss bazsalikom.
Elkészítés
A paradicsomot vágjuk a lehető legapróbb darabokra. Zúzzuk szét a fokhagymát és keverjük a paradicsomdarabkákhoz, majd adjunk hozzá egy kevés olajat, és apróra vágott bazsalikomot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük. Ha azt akarjuk, hogy az ízek igazán jól összeérjenek, akkor legalább 1 órát pihentessük.
A kenyérszeletek mindkét oldalát pirítsuk meg egy kicsit, és fektessük őket tányérra. Finoman locsoljuk meg olajjal, és kanalazzuk rájuk a paradicsomos keveréket. Tetejére néhány szelet mozarella sajtot is tehetünk. Tápláló finomság, és nem nehéz, tehát nyugodtan fogyaszthatjuk este is.
Hozzávalók
- 0,5 kg párizsi,
- 20 dkg margarin,
- 1 fej vöröshagyma,
- mustár, só, bors, pirospaprika ízlés szerint,
- reszelt sajt,
- teljes kiőrlésű kenyérszeletek,
- 0,5 doboz tejföl.
Elkészítés
A párizsit daráljuk le, vagy törjük apró darabokra. Keverjük hozzá a margarint, az apróra vágott vöröshagymát, és ízesítsük sóval, borssal, pirospaprikával, majd mustárral. A krémszerű állag eléréséig tejföllel lazítsuk.
A kenyérszeleteket egyenletesen kenjük meg a krémmel, majd szórjuk meg vastagon reszelt sajttal. Süssük meg, majd helyezzük tányérra. Azonnal fogyasztható.
Hozzávalók
- 20 dkg párizsi,
- 20 dkg májkrém,
- 1 szál puha lángolt kolbász,
- 20 dkg gépsonka,
- 20 dkg margarin,
- mustár, piros arany, bors ízlés szerint,
- 1 zöldpaprika,
- 1 paradicsom,
- kenyérszeletek,
- reszelt sajt.
Elkészítés
A húsféléket ledaráljuk, és alaposan összekeverjük a fűszerekkel. A paradicsomot és a paprikát apró darabkákra vágjuk, és azt is hozzáadjuk a keverékhez. Margarinnal lazítjuk. Ha nem találjuk elég kenhetőnek a masszát, akkor kevés tejföllel még lazíthatunk rajta.
Kenjük meg a krémmel egyenletesen a kenyérszeleteket, halmozzunk a tetejére reszelt sajtot, majd süssük meg. Ha a sajt elolvadt a tetején, és már egy kis színe is van, akkor elkészült. Azonnal fogyasztható.
Hozzávalók
- 5 db tojás,
- 10 dkg gépsonka,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- kevés fekete bors,
- 1 mokkáskanál mustár,
- 2-3 evőkanál margarin
- 5 dkg füstölt sajt,
- kenyérszeletek,
- 20-30 dkg Trappista sajt.
Elkészítés
A tojásokat keményre főzzük, és villával összetörjük. A gépsonkát apró kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a tojáshoz. Belekeverjük a margarint, az apróra vágott vöröshagymát, a mustárt és a fűszereket. Reszeljük le a füstölt sajtot, és a végén keverjük a masszához, majd alaposan dolgozzuk össze az egészet.
Kenjük meg a krémmel egyenletesen a kenyérszeleteket, halmozzunk a tetejére reszelt sajtot, majd süssük meg. Ha a sajt elolvadt a tetején, és már egy kis színe is van, akkor elkészült. Azonnal fogyasztható.
Hozzávalók (2 személyre)
- 8 szelet toast kenyér,
- 4 szelet gépsonka,
- 4 szelet sajt,
- kevés margarin,
- krémsajt (ajánlott a tömlős sajt),
- 1 paradicsom
- kevés bors.
Elkészítés
A kenyerek felét megkenjük margarinnal, a másik felét pedig krémsajttal. A margarinnal megkent szeletre ráfektetjük a sonkát, a sajtot, 1 karika paradicsomot, és kevés borssal megszórjuk. A tetejére fektetjük a krémsajttal megkent kenyérszeletet, és toast szendvicssütőben megsütjük. Melegen tálaljuk, majonézzel, ketchuppal, piros arannyal ízesíthetjük.
TIPP
|
Hozzávalók
- 1 kg darált hús (csirkemell, disznócomb, marharostélyos),
- 2 közepes fej vöröshagyma,
- 20 dkg füstölt kolozsvári szalonna,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- só, bors ízlés szerint,
- 1 tojás,
- 2 evőkanál mustár,
- 1 csipetnyi őrölt kömény,
- 2 evőkanál ketchup,
- apróra vágott petrezselyem,
- kevés zellerzöld,
- salátalevél,
- paradicsom,
- zölduborka, vagy csemege uborka,
- csalamádé,
- lapka sajt,
- hamburger zsemle.
Elkészítés
A szalonnát lehetőleg a hússal együtt daráljuk le, így sokkal élvezetesebb lesz az íze. A darálékhoz adjuk hozzá a fűszereket, az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Ízesítsük mustárral és ketchuppal, majd keverjünk bele apróra vágott petrezselymet, és egy kevés zellerzöldet. A masszából nedves kézzel formáljunk lapos húspogácsákat, majd süssük meg. Akkor lesz a legfinomabb, ha grillezzük, de ha erre nincs lehetőségünk, akkor teflonserpenyőben is meg lehet sütni.
Vágjuk ketté a hamburger zsemléket, és fektessünk mindegyikre egy-egy megsült húspogácsát, és egy szelet lapka sajtot, majd helyezzük rövid időre a mikróba. Ha ezzel meg vagyunk, tegyünk rá egy-egy salátalevelet. Karikázzunk fel egy kis hagymát, és egyenletesen fektessük rá a salátalevélre, majd tegyük rá a karikára vágott uborkát, a szintén felkarikázott paradicsomot, majd a tetejére a csalamádét. Ízlés szerint locsoljuk meg mustárral, ketchuppal, vagy majonézzel, azonnal fogyasztható.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK