2018. július 19. - Emília
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. július 19. - Emília
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Életünk és a misztikus Hold

Vetró Rita

Megigéz, vonzza a tekintet. Ha nem látható, akkor is keressük az éjszakai égbolton. Számos mese és legenda született a Holdról. De azt tudod-e, hogyan befolyásolja szervezeted működését?


Mini Holdhatározó

Kevesen tudják, hogyan különböztessék meg a növő és a fogyó Holdat. Erre egyszerű recept, ha az ABC két betűjéhez viszonyítod formáját. Tudniillik Magyarországról szemlélve a dagadó D, míg a csökkenő Hold C betűt formáz.

Ősidők óta különleges hatást tulajdonítunk a Holdnak. Már az emberiség kezdetén megjelentek festményeken, faragásokon, későbbi leletek szerint pedig az ókorban istenségként tisztelték. Szinte minden kultúrában a Nap férfi, a Hold pedig a női erőket képviseli. Míg a Nap az életerő, addig a Hold a gyógyítás szimbóluma, amihez erősen kapcsolódik a termékenység, a gondoskodás, a tűzön-vízen át védelmező anyai szeretet. Női létünk számos szakasza – nem meglepő módon – erősen kötődik ciklikusságával a Holdhoz. A hirtelen ránk törő szélsőséges hangulatváltozásoknak – rendrakási kényszernek, hisztinek vagy éppen túlságosan is jókedvnek, a mindent eluraló lustaságnak – az eredendő okát nem feltétlenül depresszióban és egyéb lelki bajokban kell keresni. Hiszen életünk minden területét átformálja a Hold.

 

 

 

Első szakasz: Újhold - megújulás

Az újhold istennője Artemisz volt, a szűzies és egyben harcias vadászistennő. Ő a születésnek, tehát minden kezdetnek a védője.

Ahogy az ezüstbolygó úgy mi is megújulunk, amikor a vékony holdsarló napról napra növekszik. Vagyis, ha úgy érzed, újjáéledsz, javul testi állapod, hirtelen kicsattansz a tenni akarástól, gyanakodj az újholdra.

Ha éppen szeretnéd elhagyni valamilyen rossz szokásodat, megválni függőségeidtől, akkor azt célszerű Újholdkor megtenned. Hiszen akaratod ilyenkor acélossá válik.

A fogyókúra ideje is ez, és nem csak a lelkierő miatt, hanem mert a méreganyagok is gyorsabban ürülnek ki a szervezetedből.

 

Második szakasz: Növő Hold – a nagy beteljesülés

Lassan félholddá tagad az újhold. Ilyenkor kell az újhold alatt megtervezett dolgokat véghezvinni. Nem a fogyókúrádra gondolunk. Sőt. A hízásra hajlamosak vigyázzanak ilyenkor, mert könnyebben kaphatnak fel pár kilót, ha nem figyelnek oda.

 

Harmadik szakasz:
Telihold – a túlcsorduló energia

Ha különösen érzékeny vagy a Hold különböző fázisaira, akkor a súlyos álmatlanságtól szenvedhetsz. 

Azonban van egy jó hírünkis : ilyenkor érheted el testi és szellemi képességeid csúcspontját. De ez akár kimerítővé válhat, mert meggondolatlanná, kapkodóvá tesz minket a Telihold. Statisztikák szerint ilyenkor a leggyakoribbak a szakítások és a veszekedések is, hiszen a feszültség a legjobb táptalaja ezeknek.

 

Végső szakasz:
Fogyó Hold – a feltöltődés

A félhold egyre kisebbé válik, végül teljesen eltűnik. Elméd lecsillapodik. A pihenés a feltöltődés kiváló időszaka ez, ami előkészít a megújulásra. Célja, hogy teljes erővel indulhass neki majd az első szakasznak, az újholdnak.

 

Tudományos bizonyítékok

Számos kísérlet vetette górcső alá a különböző Holdfázisokat, melyek végül mind igazolták a népi megfigyeléseket. Például dr. Gall és dr. Grabley az érzékeny idegzetű embereknél a depressziót erősebb megjelenését, illetve tengeri betegséghez hasonlatos szédüléses állapotot figyeltek meg. Ráadásul a megfigyeltek közül sokan minden ok, és előzetes betegség megjelenése nélkül belázasodtak, és ez az állapot csak a holdtölte után szűnt meg.
A népi hiedelmeket és a vallást oly elutasító Szovjetunióban is találtak bizonyítékot tudósok Holdhatásokra. Még a hetvenes években figyeltek fel arra a jelenségre, hogy Nap-Hold együttállásakor (vagyis napfogyatkozáskor) megsokasodnak a hirtelen vérnyomás ingadozással, fejfájással, szívvel kapcsolatos panaszok. Ráadásul ezek az égi jelenséggel egyidőben el is múltak.

De a legegyértelműbb bizonyítékok a Hold női ciklusra és termékenységre gyakorolt hatására vannak.

 

A menstruáció és a Hold

Az igéző égitest és a női ciklus között a legkézenfekvőbb összefüggés az időtartalmuk. Hiszen a menstruációs ciklus pontosan egy holdhónapnak felel meg.

A Dr. Jónás Jenő szlovákiai magyar orvos nevéhez fűződő módszer már számos meddő(nek hitt) páron segített. Ősi kultúrákból törekedéseken maradtak fenn adatok arra vonatkozólag, hogy a nő a Hold fázisban termékeny. Igen ám, csak arról nem maradt fenn adat, hogy melyik fázisban.

Jónás doktor hosszas kutató munka után arra jutott, hogy azon a napon, amikor a Nap és a Hold egymás közti elhelyezkedése és távolsága pontosan fokra megegyezik a szülött képletében ezen bolygók közt fennálló távolsággal, a peteérés megtörténik, a nő termékeny. Ezt nevezzük a menstruációs ciklus Hold-fázisának. Ebből következik, hogy egy nőnek egy évben összesen 13-12 teherbeesésre alkalmas időpontja van.

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Csütörtöki csillagjóslat

Csütörtöki csillagjóslat

A csillagokban minden meg van írva. Természtetesen az is, hogy mire kell számítanod a mai napon. Kíváncsi vagy rá? Akkor keresd ki a csillagjegyedet, és olvasd el a csillagok üzenetét.

Tovább »
A szervezet vízvisszatartásának 5 alapvető jele - Így kezeld a problémát!

A szervezet vízvisszatartásának 5 alapvető jele - Így kezeld a problémát!

Testünk nagyrésze víz, ezáltal minden egyes szervünk tartalmaz vizet. Azonban időnként megesik, hogy a szervezet túl sok vizet tart vissza, és ez káros mind az egészségre, mint a szépségre. Ha túl sok víz van a szervezetben, azt vízvisszatartásnak nevezzük.

Tovább »
Ez egy hihetetlenül brilliáns és rendkívül kreatív vizuális teszt

Ez egy hihetetlenül brilliáns és rendkívül kreatív vizuális teszt

Nem egy egyszerű vizuális teszt, hanem kimondottan kreatív, így sokkal jobban próbára teszi az elmédet! A tesztnek lehetősége van arra, hogy becsapja az elmédet! De vajon hagyod is neki? Mennyire látsz át ezeknek a feladatoknak a trükkjein? Nem csak kiváló látásra van szükség az elvégzésükhöz, hanem nagyfokú vizuális készségre is. Mindjárt kiderül, hogy benned vajon meg van-e mindkettő!

Tovább »

Kalkulátor

Karácsonyi süteményözön

A legjobb, és legfinomabb sütemények receptjei egy helyen. Induljon a karácsonyi sütés!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Antalné Putnik Judit

Természet-gyógyász

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Antalné Putnik Judit

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép