2017. október 23. - Gyöngyi
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2017. október 23. - Gyöngyi
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Életünk és a misztikus Hold

Vetró Rita

Megigéz, vonzza a tekintet. Ha nem látható, akkor is keressük az éjszakai égbolton. Számos mese és legenda született a Holdról. De azt tudod-e, hogyan befolyásolja szervezeted működését?


Mini Holdhatározó

Kevesen tudják, hogyan különböztessék meg a növő és a fogyó Holdat. Erre egyszerű recept, ha az ABC két betűjéhez viszonyítod formáját. Tudniillik Magyarországról szemlélve a dagadó D, míg a csökkenő Hold C betűt formáz.

Ősidők óta különleges hatást tulajdonítunk a Holdnak. Már az emberiség kezdetén megjelentek festményeken, faragásokon, későbbi leletek szerint pedig az ókorban istenségként tisztelték. Szinte minden kultúrában a Nap férfi, a Hold pedig a női erőket képviseli. Míg a Nap az életerő, addig a Hold a gyógyítás szimbóluma, amihez erősen kapcsolódik a termékenység, a gondoskodás, a tűzön-vízen át védelmező anyai szeretet. Női létünk számos szakasza – nem meglepő módon – erősen kötődik ciklikusságával a Holdhoz. A hirtelen ránk törő szélsőséges hangulatváltozásoknak – rendrakási kényszernek, hisztinek vagy éppen túlságosan is jókedvnek, a mindent eluraló lustaságnak – az eredendő okát nem feltétlenül depresszióban és egyéb lelki bajokban kell keresni. Hiszen életünk minden területét átformálja a Hold.

 

 

 

Első szakasz: Újhold - megújulás

Az újhold istennője Artemisz volt, a szűzies és egyben harcias vadászistennő. Ő a születésnek, tehát minden kezdetnek a védője.

Ahogy az ezüstbolygó úgy mi is megújulunk, amikor a vékony holdsarló napról napra növekszik. Vagyis, ha úgy érzed, újjáéledsz, javul testi állapod, hirtelen kicsattansz a tenni akarástól, gyanakodj az újholdra.

Ha éppen szeretnéd elhagyni valamilyen rossz szokásodat, megválni függőségeidtől, akkor azt célszerű Újholdkor megtenned. Hiszen akaratod ilyenkor acélossá válik.

A fogyókúra ideje is ez, és nem csak a lelkierő miatt, hanem mert a méreganyagok is gyorsabban ürülnek ki a szervezetedből.

 

Második szakasz: Növő Hold – a nagy beteljesülés

Lassan félholddá tagad az újhold. Ilyenkor kell az újhold alatt megtervezett dolgokat véghezvinni. Nem a fogyókúrádra gondolunk. Sőt. A hízásra hajlamosak vigyázzanak ilyenkor, mert könnyebben kaphatnak fel pár kilót, ha nem figyelnek oda.

 

Harmadik szakasz:
Telihold – a túlcsorduló energia

Ha különösen érzékeny vagy a Hold különböző fázisaira, akkor a súlyos álmatlanságtól szenvedhetsz. 

Azonban van egy jó hírünkis : ilyenkor érheted el testi és szellemi képességeid csúcspontját. De ez akár kimerítővé válhat, mert meggondolatlanná, kapkodóvá tesz minket a Telihold. Statisztikák szerint ilyenkor a leggyakoribbak a szakítások és a veszekedések is, hiszen a feszültség a legjobb táptalaja ezeknek.

 

Végső szakasz:
Fogyó Hold – a feltöltődés

A félhold egyre kisebbé válik, végül teljesen eltűnik. Elméd lecsillapodik. A pihenés a feltöltődés kiváló időszaka ez, ami előkészít a megújulásra. Célja, hogy teljes erővel indulhass neki majd az első szakasznak, az újholdnak.

 

Tudományos bizonyítékok

Számos kísérlet vetette górcső alá a különböző Holdfázisokat, melyek végül mind igazolták a népi megfigyeléseket. Például dr. Gall és dr. Grabley az érzékeny idegzetű embereknél a depressziót erősebb megjelenését, illetve tengeri betegséghez hasonlatos szédüléses állapotot figyeltek meg. Ráadásul a megfigyeltek közül sokan minden ok, és előzetes betegség megjelenése nélkül belázasodtak, és ez az állapot csak a holdtölte után szűnt meg.
A népi hiedelmeket és a vallást oly elutasító Szovjetunióban is találtak bizonyítékot tudósok Holdhatásokra. Még a hetvenes években figyeltek fel arra a jelenségre, hogy Nap-Hold együttállásakor (vagyis napfogyatkozáskor) megsokasodnak a hirtelen vérnyomás ingadozással, fejfájással, szívvel kapcsolatos panaszok. Ráadásul ezek az égi jelenséggel egyidőben el is múltak.

De a legegyértelműbb bizonyítékok a Hold női ciklusra és termékenységre gyakorolt hatására vannak.

 

A menstruáció és a Hold

Az igéző égitest és a női ciklus között a legkézenfekvőbb összefüggés az időtartalmuk. Hiszen a menstruációs ciklus pontosan egy holdhónapnak felel meg.

A Dr. Jónás Jenő szlovákiai magyar orvos nevéhez fűződő módszer már számos meddő(nek hitt) páron segített. Ősi kultúrákból törekedéseken maradtak fenn adatok arra vonatkozólag, hogy a nő a Hold fázisban termékeny. Igen ám, csak arról nem maradt fenn adat, hogy melyik fázisban.

Jónás doktor hosszas kutató munka után arra jutott, hogy azon a napon, amikor a Nap és a Hold egymás közti elhelyezkedése és távolsága pontosan fokra megegyezik a szülött képletében ezen bolygók közt fennálló távolsággal, a peteérés megtörténik, a nő termékeny. Ezt nevezzük a menstruációs ciklus Hold-fázisának. Ebből következik, hogy egy nőnek egy évben összesen 13-12 teherbeesésre alkalmas időpontja van.

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Állandó éhségérzet gyötör? - Ez a 4 ok állhat a háttérben

Állandó éhségérzet gyötör? - Ez a 4 ok állhat a háttérben

Valószínűleg tapasztaltad már azt, hogy látszólag kiadósan megreggeliztél, és – noha messze még az ebéd – ismét azt érzed, hogy nagyon éhes vagy. Miközben korog a gyomrod, megkérdezed magadtól, hogy mit csináltál rosszul. Az állandó éhségérzetnek néhány egyszerű oka van, és viszonylag könnyedén meg is szüntethető. Íme, a dietetikusok tanácsai.

Tovább »
Lenyűgöző matematikai egyenlet, amely állatokból áll az adatok helyett

Lenyűgöző matematikai egyenlet, amely állatokból áll az adatok helyett

Egyetemes igazság az, hogy legtöbben gyűlöltük a matematikát, amikor fiatalok voltunk. Amikor a meg persze a jegyeink romlottak, hiába mondtuk a szülőknek, hogy „Olyan nehéz!", „Nem értem!", meg hogy „Nem tudok semmit!" De ha talán ilyen cuki feladatok lettek volna, mint ez az állatkás, több kedvünk lett volna agyalni rajta. Hogy érzed így felnőtt fejjel, megbírod ezt oldani?

Tovább »
A varázserdők misztikus üzenete neked - Képes személyiségteszt

A varázserdők misztikus üzenete neked - Képes személyiségteszt

Wass Albert szerint, ha jó füled van és érted az erdő nyelvét, akkor meghallhatod azokat a csodaszép meséket, amiket a forrás, a csermely, a patak tündére elmond ilyenkor a fáknak. Szeretnéd tudni, hogy rólad mit mesél az erdő? Olvass tovább és kiderül.

Tovább »

Kalkulátor

Horoszkóp és őrangyalok

Az angyalok a mennybolt csillagai között élnek. Minden csillagjegynek és bolygónak van őrangyala. Ha sikeresen kapcsolatba szeretnél lépni a saját őrangyaloddal, akkor az asztrológia jó kiindulópont lehet.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Seress Attila

Keresztény jövőlátás (jóslás)

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Seress Attila

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép