2017. augusztus 24. - Bertalan
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2017. augusztus 24. - Bertalan
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Életünk és a misztikus Hold

Vetró Rita

Megigéz, vonzza a tekintet. Ha nem látható, akkor is keressük az éjszakai égbolton. Számos mese és legenda született a Holdról. De azt tudod-e, hogyan befolyásolja szervezeted működését?


Mini Holdhatározó

Kevesen tudják, hogyan különböztessék meg a növő és a fogyó Holdat. Erre egyszerű recept, ha az ABC két betűjéhez viszonyítod formáját. Tudniillik Magyarországról szemlélve a dagadó D, míg a csökkenő Hold C betűt formáz.

Ősidők óta különleges hatást tulajdonítunk a Holdnak. Már az emberiség kezdetén megjelentek festményeken, faragásokon, későbbi leletek szerint pedig az ókorban istenségként tisztelték. Szinte minden kultúrában a Nap férfi, a Hold pedig a női erőket képviseli. Míg a Nap az életerő, addig a Hold a gyógyítás szimbóluma, amihez erősen kapcsolódik a termékenység, a gondoskodás, a tűzön-vízen át védelmező anyai szeretet. Női létünk számos szakasza – nem meglepő módon – erősen kötődik ciklikusságával a Holdhoz. A hirtelen ránk törő szélsőséges hangulatváltozásoknak – rendrakási kényszernek, hisztinek vagy éppen túlságosan is jókedvnek, a mindent eluraló lustaságnak – az eredendő okát nem feltétlenül depresszióban és egyéb lelki bajokban kell keresni. Hiszen életünk minden területét átformálja a Hold.

 

 

 

Első szakasz: Újhold - megújulás

Az újhold istennője Artemisz volt, a szűzies és egyben harcias vadászistennő. Ő a születésnek, tehát minden kezdetnek a védője.

Ahogy az ezüstbolygó úgy mi is megújulunk, amikor a vékony holdsarló napról napra növekszik. Vagyis, ha úgy érzed, újjáéledsz, javul testi állapod, hirtelen kicsattansz a tenni akarástól, gyanakodj az újholdra.

Ha éppen szeretnéd elhagyni valamilyen rossz szokásodat, megválni függőségeidtől, akkor azt célszerű Újholdkor megtenned. Hiszen akaratod ilyenkor acélossá válik.

A fogyókúra ideje is ez, és nem csak a lelkierő miatt, hanem mert a méreganyagok is gyorsabban ürülnek ki a szervezetedből.

 

Második szakasz: Növő Hold – a nagy beteljesülés

Lassan félholddá tagad az újhold. Ilyenkor kell az újhold alatt megtervezett dolgokat véghezvinni. Nem a fogyókúrádra gondolunk. Sőt. A hízásra hajlamosak vigyázzanak ilyenkor, mert könnyebben kaphatnak fel pár kilót, ha nem figyelnek oda.

 

Harmadik szakasz:
Telihold – a túlcsorduló energia

Ha különösen érzékeny vagy a Hold különböző fázisaira, akkor a súlyos álmatlanságtól szenvedhetsz. 

Azonban van egy jó hírünkis : ilyenkor érheted el testi és szellemi képességeid csúcspontját. De ez akár kimerítővé válhat, mert meggondolatlanná, kapkodóvá tesz minket a Telihold. Statisztikák szerint ilyenkor a leggyakoribbak a szakítások és a veszekedések is, hiszen a feszültség a legjobb táptalaja ezeknek.

 

Végső szakasz:
Fogyó Hold – a feltöltődés

A félhold egyre kisebbé válik, végül teljesen eltűnik. Elméd lecsillapodik. A pihenés a feltöltődés kiváló időszaka ez, ami előkészít a megújulásra. Célja, hogy teljes erővel indulhass neki majd az első szakasznak, az újholdnak.

 

Tudományos bizonyítékok

Számos kísérlet vetette górcső alá a különböző Holdfázisokat, melyek végül mind igazolták a népi megfigyeléseket. Például dr. Gall és dr. Grabley az érzékeny idegzetű embereknél a depressziót erősebb megjelenését, illetve tengeri betegséghez hasonlatos szédüléses állapotot figyeltek meg. Ráadásul a megfigyeltek közül sokan minden ok, és előzetes betegség megjelenése nélkül belázasodtak, és ez az állapot csak a holdtölte után szűnt meg.
A népi hiedelmeket és a vallást oly elutasító Szovjetunióban is találtak bizonyítékot tudósok Holdhatásokra. Még a hetvenes években figyeltek fel arra a jelenségre, hogy Nap-Hold együttállásakor (vagyis napfogyatkozáskor) megsokasodnak a hirtelen vérnyomás ingadozással, fejfájással, szívvel kapcsolatos panaszok. Ráadásul ezek az égi jelenséggel egyidőben el is múltak.

De a legegyértelműbb bizonyítékok a Hold női ciklusra és termékenységre gyakorolt hatására vannak.

 

A menstruáció és a Hold

Az igéző égitest és a női ciklus között a legkézenfekvőbb összefüggés az időtartalmuk. Hiszen a menstruációs ciklus pontosan egy holdhónapnak felel meg.

A Dr. Jónás Jenő szlovákiai magyar orvos nevéhez fűződő módszer már számos meddő(nek hitt) páron segített. Ősi kultúrákból törekedéseken maradtak fenn adatok arra vonatkozólag, hogy a nő a Hold fázisban termékeny. Igen ám, csak arról nem maradt fenn adat, hogy melyik fázisban.

Jónás doktor hosszas kutató munka után arra jutott, hogy azon a napon, amikor a Nap és a Hold egymás közti elhelyezkedése és távolsága pontosan fokra megegyezik a szülött képletében ezen bolygók közt fennálló távolsággal, a peteérés megtörténik, a nő termékeny. Ezt nevezzük a menstruációs ciklus Hold-fázisának. Ebből következik, hogy egy nőnek egy évben összesen 13-12 teherbeesésre alkalmas időpontja van.

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Top 5 mennyei szilvás sütemény

Top 5 mennyei szilvás sütemény

Változatos színeivel, ízek kavalkádjával kecsegtet a szilva, és nem is szokott csalódást okozni. Hihetetlenül sokféleképpen fel lehet használni a konyhában amellett, hogy önmagában, nyersen is nagyon finom. Ismerd meg a mi kedvenceinket!

Tovább »
Tudd meg, mi az az 5 ok, amiért a gyermeked nem hallgat rád!

Tudd meg, mi az az 5 ok, amiért a gyermeked nem hallgat rád!

Szakértők szerint a szülő és a gyermek közötti egészséges kapcsolat kulcsa a megfelelő időben történő hallgatás és a tartalmas beszélgetés. Mutatunk néhány olyan magatartásformát, amit érdemes elkerülni a gyerekkel való beszélgetés során. Legyél jobb szülő, azaz, jobb kommunikátor és megértő hallgatóság.

Tovább »
Ki a tökéletes lelkitársad? - Megsúgja a csillagjegyed!

Ki a tökéletes lelkitársad? - Megsúgja a csillagjegyed!

Gondolkodtál már valaha azon, hogy mit árulhat el az asztrológia az ideális lelkitársadról? Ha egy kicsit közelebbről vizsgálod a csillagjegyedet, akkor sokkal pontosabb elképzelésed lehet arról, hogy kivel vagy a legkompatibilisebb a szerelemben. Lássuk tehát, melyek azok a személyiségjegyek és tulajdonságok az egyes csillagjegyeknél, amelyekre figyelni kell, ha a lelkitársadat keresed!

Tovább »

Kalkulátor

Összeillesz a pároddal?

Add össze születési dátumotok számait egyesével, majd egyszerűsítsd egyjegyűre. Keresd ki a saját és a párod életszámát, és megtudod, mennyire lesz harmonikus a kapcsolatotok, illetve, milyen konfliktusok várhatók.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Olajos Erika

Betegség-szimbólumok szakértője

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Olajos Erika

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép