Hozzávalók (személyenként)
- 1 vagy 2 db tojás,
- tojásonként 1 evőkanál hideg víz,
- só, bors,
- kevés vaj a sütéshez.
Elkészítés
A feltört tojásokat keverjük el a sóval, borssal, hideg vízzel. A vajat forrósítsuk fel a serpenyőben, öntsük rá a tojásos keveréket, és közepes lángon kezdjük el sütni. Villával terítsük szét, a serpenyőt megdöntve, kicsit rázva oszlassuk el a felvert tojásokat. Lazítsuk meg a széleket, hogy ne ragadjon le, és süssük néhány percig. Az ízesítéshez használt zöldféléket, fűszereket az alábbiak szerint tegyük a tojáshoz.
A petrezselymet, snidlinget, zeller levelét vágjuk apróra. A keverékből két evőkanálnyit szórjunk még sütés előtt a kikevert tojásokhoz.
Az alaposan lemosott spenótot, vagy mángold levelet pároljuk puhára forró vízben, majd lecsepegtetve szárítsuk meg. Kávéskanálnyi reszelt hagymát vajban vagy olajban pirítsunk aranyszínűre, majd forgassuk hozzá a durvára darabolt zöld leveleket. Szórjuk meg kevés szárított kakukkfűvel, és öntsük a félig sült tojásokhoz. Tálaláskor díszíthetjük pirított mogyoróval, napraforgómaggal.
Póréhagymát vagy vöröshagymát apróra vágva pirítsunk meg kevés olajon. A szeletelt paradicsomot forgassuk át a pirított hagymával. Összekeverheted a kikevert tojásokkal, de a sütés félidejében is a tetejére szórhatjuk. Fűszerezzük bazsalikommal vagy oregánóval.
Tippek
|
Hozzávalók
- 7 tojás,
- 1 evőkanál liszt,
- 6 evőkanál reszelt sajt,
- 2 evőkanál tejföl,
- 6-8 szelet gépsonka,
- 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld,
- 1 mokkáskanál só,
- 2 mokkáskanál olaj,
- alufólia.
Elkészítés
Egy nagy tepsit kibélelünk alufóliával, kiolajozzuk és betesszük az előmelegített sütőbe. Ezalatt összekeverjük a tojásokat a liszttel, a sóval, a vágott petrezselyemzölddel, a tejföllel és egy kanál reszelt sajttal. Kivesszük a forró tepsit, beleöntjük a masszát és 10 percre visszatesszük a sütőbe. Onnan kivéve deszkára tesszük, kivesszük fóliástól a tepsiből, ráfektetjük a gépsonkákat, rászórjuk a maradék 5 evőkanál sajtot és a fóliáról lefejtve óvatosan feltekerjük, majd a két végét megtekerve a fóliába csomagoljuk. Fél napra a hűtőbe tesszük.
Hozzávalók
- 4 tojás,
- 2 evőkanál reszelt parmezán,
- 1 cukkíni,
- olívaolaj,
- 10 db olajbogyó,
- ½ teáskanál szárított olasz fűszerkeverék,
- 1 szelet feta sajt,
- só és őrölt bors.
Elkészítés
A tojásokat verjük fel, tegyük bele a reszelt parmezánt, sózzuk és borsozzuk. A cukkinit szeleteljük fel. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és kissé pároljuk meg benne a cukkínit. Öntsük rá a tojásos keveréket, és süssük pár percig (ne túl erős tűzön). Szórjuk rá a tojásra az olajbogyót, a felkockázott feta sajtot és a zöldfűszert.
160 fokos sütőben 5 percig süssük, vagy fedővel letakarva a tűzön további 5-8 percig.
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma,
- 25 dkg krumpli,
- 3 eevőkanál olívaolaj,
- 5 tojás,
- só, bors ízlés szerint.
Elkészítés
A hagymát megpucoljuk, félbe majd vékony szeletekre vágjuk. A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, és vékony karikákra szeleteljük. 2 evőkanál forró olajban 1-2 percig átsütjük a hagyma és krumpli szeleteket, megsózzuk, megborsozzuk, majd fedő alatt, nagyon alacsony lángon, kb. 20 percig puhára pároljuk. 4-5 percenként fordítsuk át a krumpli karikákat, ha szükséges.
Közben felverjük a tojásokat – nem habverővel, hanem villával, fontos, hogy ne legyen habos a felvert tojás! Amikor a krumpli és hagyma darabok puhák, beleöntjük a felvert tojásba, és jól elkeverjük.
A maradék olajat felmelegítjük a serpenyőben, amikor forró, beleöntjük a tojásos krumpli keveréket. Alacsony hőfokon kb. 20 percig sütjük, Amikor a tojás már nem egyáltalán nem lágy és folyékony, az omlettet megfordítjuk.
Hozzávalók
- 2 tojás,
- 3 evőkanál zabkorpa,
- 0,5 dl tej
- 1 db virsli,
- 5 dkg reszelt sajt.
Elkészítés
A zabkorpát szárazon el kezdjük pirítani, amikor már jó illata van, rászórjuk a vékonyra karikázott virslit, és további még 1-2 percet pirítjuk. Felöntjük a tejjel és addig főzzük, amíg fel nem issza a zabkorpa. Ekkor ráöntjük a megsózott, felvert tojásokat és beleszórjuk a sajtot. Attól függően, hogy lágyabban, vagy keményen szeretjük az omlettet, készre sütjük.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK