Hozzávalók:
2 maréknyi friss levendulalevél (piaci fűszernövényes standon vagy kertésznél kapható; helyettesíthetjük a gyógynövényboltokban vagy patikában kapható 1 marék szárított levendulával)
20 dkg tejszín
25 dkg liszt
2 púpozott teáskanál sütőpor
15 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg joghurt
8 dkg tisztított vaj
Csipetnyi só
2 tojás
12 papírformácska vagy vaj, vagy margarin a muffinsütőformához
Elkészítése:
A levendulaleveleket megmossuk, szárazra töröljük, és a tejszínnel felforraljuk. Közepes lángon 6-8 perc alatt a felére sűrítjük (1 dl), és hagyjuk, hogy átvegye az ízt. Hagyjuk kihűlni.
A sütőt előmelegítjük. A papírformákat a muffinsütőforma mélyedéseibe tesszük, vagy vékonyan kikenjük a sütőformát. A levendulás tejszínt átszűrjük, a tejszínt felfogjuk.
A lisztet és a sütőport elvegyítjük. A cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük a joghurttal, a vajjal, a levendulás tejszínnel és a sóval. Belekeverjük a tojásokat, és gyorsan beledolgozzuk a lisztkeveréket.
A tésztát a muffinsütőforma mélyedéseibe töltjük, és a sütőben 180 ºC-on (középen, légkeverésesnél 160 ºC) 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve a muffinokat 5 percig pihentetjük, és süteményrácson hűlni hagyjuk.
Forrás:
Christina Kempe: A legkedveltebb muffinok. Holló és Társa, 2004.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK