Hozzávalók:
2 maréknyi friss levendulalevél (piaci fűszernövényes standon vagy kertésznél kapható; helyettesíthetjük a gyógynövényboltokban vagy patikában kapható 1 marék szárított levendulával)
20 dkg tejszín
25 dkg liszt
2 púpozott teáskanál sütőpor
15 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg joghurt
8 dkg tisztított vaj
Csipetnyi só
2 tojás
12 papírformácska vagy vaj, vagy margarin a muffinsütőformához
Elkészítése:
A levendulaleveleket megmossuk, szárazra töröljük, és a tejszínnel felforraljuk. Közepes lángon 6-8 perc alatt a felére sűrítjük (1 dl), és hagyjuk, hogy átvegye az ízt. Hagyjuk kihűlni.
A sütőt előmelegítjük. A papírformákat a muffinsütőforma mélyedéseibe tesszük, vagy vékonyan kikenjük a sütőformát. A levendulás tejszínt átszűrjük, a tejszínt felfogjuk.
A lisztet és a sütőport elvegyítjük. A cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük a joghurttal, a vajjal, a levendulás tejszínnel és a sóval. Belekeverjük a tojásokat, és gyorsan beledolgozzuk a lisztkeveréket.
A tésztát a muffinsütőforma mélyedéseibe töltjük, és a sütőben 180 ºC-on (középen, légkeverésesnél 160 ºC) 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve a muffinokat 5 percig pihentetjük, és süteményrácson hűlni hagyjuk.
Forrás:
Christina Kempe: A legkedveltebb muffinok. Holló és Társa, 2004.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK