Hozzávalók:
25 dkg főtt szójabab
20 dkg cseresznyeparadicsom
4 újhagyma
1-2 cm-es friss gyömbérdarab
2 evőkanál világos szójaszósz
Só, frissen őrölt bors
20 dkg liszt
2 púpozott teáskanál sütőpor
20 dkg tejföl
8 dkg tisztított vaj
2 tojás
12 papírformácska vagy vaj vagy margarin a muffinsütőformához
Tipp: |
Ha nem kapunk főtt szójababot: 11 dkg száraz szójababot éjjelre hideg vízbe áztatunk. Leöblítjük, és 4 dl vízben kis lángon 2 óra 30 percig főzzük. |
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. A papírformákat a muffinsütőforma mélyedéseibe tesszük, vagy vékonyan kikenjük a sütőformát.
A szójababot leöblítjük, lecsepegtetjük. A paradicsomokat megmossuk és félbevágjuk. Az újhagymát megmossuk, megtisztítjuk, és fél centis darabokra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk, és apróra reszeljük. Mindent összekeverünk, és szójaszósszal, sóval, borssal ízesítjük.
A lisztet és a sütőport elvegyítjük. A tejfölt kikeverjük a vajjal és 1 teáskanál sóval. Egyenként belekeverjük a tojásokat, majd gyorsan beledolgozzuk a liszt- és a szójababkeveréket.
A tésztát a muffinsütőforma mélyedéseibe töltjük, és a sütőben 180 ºC-on (középen, légkeverésesnél 160 ºC) 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve a muffinokat 5 percig pihentetjük a sütőformában, majd kiszedjük, és süteményrácson hűlni hagyjuk.
Tipp |
Az újhagymát hosszában vékony csíkokra vágjuk, forrásban lévő vízzel leöntjük, és azonnal leöblítjük hideg vízzel. A csíkokkal átkötjük a muffinokat, mint egy csomagot. |
Forrás:
Christina Kempe: A legkedveltebb muffinok. Holló és Társa, 2004.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK