Hozzávalók:
1-1 piros, zöld és sárga húsú paprika (45 dkg)
1 kis vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
Só, frissen őrölt bors, cayenne-bors
20 dkg liszt
2 púpozott teáskanál sütőpor
20 dkg tejszín
8 dkg tisztított vaj
2 tojás
12 papírformácska vagy vaj vagy margarin a muffinsütőformához
Tipp:
Sütés előtt még 5 dkg parmezán vagy manchego sajtforgácsokat szórunk a tésztára, ez extra aromát és ropogós kérget ad a muffinoknak.
Elkészítése:
A paprikákat megmossuk, kettévágjuk, megtisztítjuk és kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. Az olívaolajat megmelegítjük, és a zöldségeket állandóan kevergetve közepes lángon 2-3 percig pároljuk. Sóval, borssal és cayenne-borssal fűszerezzük, majd hűlni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük. A papírformákat a muffinsütőforma mélyedéseibe tesszük, vagy vékonyan kikenjük a sütőformát.
A lisztet és a sütőport elvegyítjük. A tejszínt elkeverjük a vajjal és 1 teáskanál sóval. Egyenként belekeverjük a tojásokat, majd gyorsan beledolgozzuk a lisztes keveréket és a paprikát.
A tésztát a muffinsütőforma mélyedéseibe töltjük, és a sütőben 180 ºC-on (középen, légkeverésesnél 160 ºC) 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve a muffinokat 5 percig pihentetjük a sütőformában, majd kiszedjük, és süteményrácson hűlni hagyjuk.
Forrás:
Christina Kempe: A legkedveltebb muffinok. Holló és Társa, 2004.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK