Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Burgonyapástétom

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1 kg burgonya
2 csomó zöldhagyma
3-4 gerezd fokhagyma
Kapor, petrezselyem zöldje

5 savanyú uborka
2 evőkanál olaj
2 dl majonéz

 

Elkészítése:

A meghámozott burgonyát sós vízben megfőzzük, és még melegen összetörjük. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, zöldhagymát – vagy 1 nagyobb fej vöröshagymát – kaprot és petrezselyem zöldjét. Ízlés szerint sózd. Keverd bele az apróra vágott savanyú uborkát, az olajat, és dolgozd jól össze. Formálj hosszúkás téglalapot a masszából. Tedd tálra, kend meg a majonézzel, hintsd meg petrezselyem zöldjével. Tálald jól behűtve.

Tipp:

Savanyú uborka helyett készítheted apróra vágott savanyú káposztával, de az igazán merészek apróra vágott csípős csalamádéval is kipróbálhatják.



 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL