1 kg krumpli
2 tojás
2 dkg zsír
Só
liszt
tojásfehérje
A töltelékhez:
bors
tejföl
maradék sült hús, sonka esetleg darált tepertő
párolt gomba
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, és feltesszük darabosan, kevés sóval főni. Melegen áttörjük, hozzáadjuk a két tojást, a zsírt, kevés sót és annyi lisztet, hogy könnyú tésztát gyúrhassunk. A gyúrótáblát erősen meglisztezzük, a tésztát elnyújtjuk. A már kész, maradékokból összeállított tölteléket rásimítjuk. Felsodorjuk úgy, mint a bejglit szoktuk. A felsodrásnál és a két végén a széleket tojásfehérjével megkenjük, hogy jól összetapadjon. Ezután a tésztát egy konyhakendőre tesszük, és a szemben levő sarkait összecsomózzuk. Fakanalat csúsztatunk a csomók alá, és a csomagot lobogó, forró vízbe lógatva, a fakanalat a fazék szélére támasztva főzzük kb. 20 percig. Ha a tészta megfőtt, a fakanállal fogva kiemeljük a vízből, alaposan lecsurgatjuk. Ezután ujjnyi széles szeletekre vágva, forrón tálra rakjuk, és vajban vagy zsírban pirított zsemlemorzsával meghintve tegyük az asztalra.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK