Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Krumplis csiga

Szerző:
Szabó Anna
Alig ezer forintból 4 főre készíthetsz kiadós reggelit. Próbáld ki, valóban isteni fogás!


Hozzávalók:

1 kg krumpli
2 tojás
2 dkg zsír

liszt
tojásfehérje

A töltelékhez:
bors
tejföl
maradék sült hús, sonka esetleg darált tepertő
párolt gomba

 

Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk, és feltesszük darabosan, kevés sóval főni. Melegen áttörjük, hozzáadjuk a két tojást, a zsírt, kevés sót és annyi lisztet, hogy könnyú tésztát gyúrhassunk. A gyúrótáblát erősen meglisztezzük, a tésztát elnyújtjuk. A már kész, maradékokból összeállított tölteléket rásimítjuk. Felsodorjuk úgy, mint a bejglit szoktuk. A felsodrásnál és a két végén a széleket tojásfehérjével megkenjük, hogy jól összetapadjon. Ezután a tésztát egy konyhakendőre tesszük, és a szemben levő sarkait összecsomózzuk. Fakanalat csúsztatunk a csomók alá, és a csomagot lobogó, forró vízbe lógatva, a fakanalat a fazék szélére támasztva főzzük kb. 20 percig. Ha a tészta megfőtt, a fakanállal fogva kiemeljük a vízből, alaposan lecsurgatjuk. Ezután ujjnyi széles szeletekre vágva, forrón tálra rakjuk, és vajban vagy zsírban pirított zsemlemorzsával meghintve tegyük az asztalra.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL