600 g eper
6 dkg keksz
10 dkg cukor
100 ml-es folyadék krémszínű
250 g mascarponés sajt
200 ml-es eperöntet (de lehet csokoládés is)
6 teáskanál rum
50 g hántolt mandula
Mosd meg és vágd kockára az eperszemeket. Keverd össze a mascarponét a cukorral. Öntsd a krémet kis tálkákba. Közben sütőben pirítsd meg a mandulát. Törd nagyobb darabokra a kekszet és tedd a tálkák aljába. Majd tegyél rá egy réteg epret, egy réteg krémet. Rakd be hűtőbe 1-2 órára. Tálalás előtt bolondítsd meg kevéske öntettel, a tetejét szórd meg a pirított mandulával.
Vissza a többi mascarponés recepthez >>
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK