A mascarpone valójában nem is sajt, csak így híresült el. Baktériumkultúra hozzáadásával készül a lefölözött tej föléből. Alapja a tehéntej, de Olaszország déli részein bivalytejből készítik. Ott, ezt a halvány és fényes tejszínkrémet csuprokban árulják. Használhatod szinte bármihez: főtt tésztához, pikáns fogásokhoz, és végül de nem utolsó sorban desszertekhez.
Kecskesajtos, mascarponés falatkák >>
|
|
Tonhalas-mascarponés
|
Klasszikus olasz édesség: tiramisu >>
|
Citromos, lazacos, mascarponés tészta >>
|
|
.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK