(kb. 12 darab)
A sütő hőmérséklete: 200 ºC, légkeveréses: 200 ºC
Hozzávalók:
175 g kockamargarin vagy vaj
175 g félédes vagy keserű csokoládé
2 dl cukor
3 tojás
1 ½ dl finomliszt
½ teáskanál instant kávégranulátum
Bevonat:
1 dl habtejszín
150 g félédes vagy keserű csokoládé
25 g vaj
Elkészítése:
Kenjünk és lisztezzünk ki egy 24 centis kapcsos tortaformát. Olvasszuk meg a vajat egy nagy lábosban. Vegyük le a lángról. Törjük darabokra a csokoládét, és adjuk a vajhoz, időnként keverjük meg, hogy könnyebben felolvadjon.
Keverjük bele a cukrot. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét félretéve egy nagy keverőtálba. Adjuk a sárgáját a csokoládés keverékbe, kézi mixszerrel keverjük könnyűre és habosra. Keverjük össze a lisztet és az instant kávét, majd adjuk a csokoládékrémhez. Alaposan keverjük össze. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, és forgassuk ezt is a csokoládés keverékbe. Öntsük a tésztát az előkészített formába.
Azonnal tegyük a sütő alsó rácsára, és süssük 25-30 percig. A sütemény közepének kicsit nedvesnek kell lennie.
Lazítsuk meg a tortaforma oldalát, és hagyjuk kihűlni a tortát. A teteje lehet, hogy megreped kicsit sütés közben. A bevonathoz melegítsük fel a tejszínt. Törjük darabokra a csokoládét, és a vajjal együtt adjuk a tejszínhez. Kevergessük, míg teljesen felolvad. Hagyjuk kihűlni egy kicsit a bevonatot. Öntsük a tortára, és kenjük szét egy spatulával.
A tortát hidegen, lehetőleg tejszínhabbal tálaljuk. A tortát olvasztott csokoládéval is bevonhatjuk, és tejszínhabbal díszíthetjük.
Vissza a többi mennyei csokis recepthez »
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK