Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Kakaós csiga

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

A tésztához:
60 dkg liszt
2 tojássárgája
3 dkg élesztő
szükség szerint tej

2 dkg cukor
2 evőkanál olaj

A töltelékhez:
6dkg kakaópor
8dkg porcukor

 

Elkészítése:

Kézmeleg tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba öntjük a lisztet, a tojássárgáját, a cukrot a sót és a felfuttatott élesztőt, és megdagasztjuk a tésztát. Letakarjuk egy konyharuhával és meleg helyen 1 óra hosszát kelni hagyjuk. Ezután óvatosan 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Az olvasztott margarin felével megkenjük, majd rászórjuk a kakaóport, és mintha bejglit készítenénk feltekerjük, és 2cm széles szeleteket vágunk. A kizsírozott tepsibe szorosan egymás mellé lefektetjük. Majd 180 ºC-os előmelegített sütőben készre sütjük. Míg forró kivesszük a sütőből és a tetejére porcukrot szórunk.

Vissza a többi recepthez! »

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL