40dkg tepertő
80dkg liszt
12 dkg vaj
3dkg élesztő
Fél dl tej
4 tojássárgája
Tejföl
4 evőkanál fehérbor
Só
A tepertőt ledarálom, elmorzsolom a liszttel, a vajjal és a tejben megfuttatott élesztővel. Alaposan hozzádolgozom a tojások sárgáját, a bort, ízlés szerint sót és annyi tejfölt, hogy rugalmas pogácsatésztát kapjak. Egy éjszakán át hideg helyen tartom. Másnap ujjnyi vastagságúra nyújtom, kiszaggatom, tojássárgájával megkenem, és forró sütőben pirosra sütöm.
Tipp: |
A tejfölt használat előtt legalább félórával vegyük ki a hűtőből, semmiképpen se legyen hideg, különben nem kel meg rendesen a tészta. |
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK