Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Hájas pogácsa

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

60dkg liszt
30dkg háj
2 evőkanál tejföl
6dkg zsír
1 kávéskanál cukor
2 dkg élesztő
1 kávéskanál só
1 tojás

 

Elkészítése:

Az élesztőt 1dl langyos vízben 1 kávéskanál cukorral megkelesztjük. A lisztet a tojássárgájával, zsírral, tejföllel, sóval és a megkelt élesztővel kidolgozzuk, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá. Negyedóráig pihentetjük, ezalatt elkészítjük a hájad: megdaráljuk, habosra keverjük, majd három részre osztjuk. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és a háj egy részét rákenjük. Felcsavarjuk, nyújtófával kissé szétnyomkodjuk, és három részbe hajtva, hideg helyen 20 percig pihentetjük. Majd ismét kinyújtjuk, rákenjük a másik rész hájat, ugyanúgy összecsavarjuk, és pihentetjük. A harmadik nyújtás után felkenjük a maradék hájat, ismét felcsavarjuk, és a pihentetés után ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiporciózzuk, a tetejét bevagdossuk, tojássárgájával megkenjük, majd forró sütőben pirosra sütjük.

 

Tipp:

A tojássárgájval vigyázva kenjük meg a tetejét, nehogy az oldalára folyjon, mert az akadályozza a tészta növekedését.


Vissza a többi recepthez! »

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL