A tésztához:
50dkg liszt
25dkg margarin
3 tojássárgája
1 pohár tejföl
Só
3 evőkanál zsír
A töltelékhez:
3 tojásfehérje
20 dkg cukor
20 dkg őrölt dió
1 citrom reszelt héja
A lisztet margarinnal elmorzsoljuk, beletesszük a tejfölt, a tojássárgáját és pici sót, összedolgozzuk. Négy cipóba osztjuk, külön-külön kinyújtjuk, mint a leveles tésztát, meleg zsírral megkenjük, megszórjuk liszttel, és lazán felgöngyöljük. A 4 csíkot 2 óráig pihentetjük hideg helyen. Közben elkészítjük a tölteléket: a tojásfehérjét a cukorral együtt gőz fölött verjük habosra, tegyük bele az őrölt diót és a reszelt citromhéjat. A lehűtött tésztát felszeleteljük: egy csíkból 10 darabot vágunk, négyszögletesre nyújtjuk, megpakoljuk a töltelékkel, és kifli alakúra sodorjuk össze. Forró 220 okra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük meg, és még melegen cukrozzuk.
Tipp: |
A zsírt helyettesíthetjük olvasztott vajjal vagy margarinnal – ez kevésbé hangzik háziasnak, viszont egészségesebb. |
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK