A tésztához:
7 tojás
21 dkg cukor
14 dkg liszt
A krémhez:
15 dkg margarin
15 dkg + 3 ek. Cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
2,5 dl tej
25 dkg málna
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habbá, beletesszük a cukrot, kcisit verjük, majd a tojások sárgáját is hozzáadjuk, végül a lisztet. Kikent tepsiben megsütjük, utána egy kristálycukorral behintett konyharuhára borítjuk, majd feltekerjük.
A krémhez a margarint a 15 dkg cukorral, a vaníliás cukorral alaposan kikeverjük, és félretesszük. A pudingport a 3 evőkanál cukorral, a tejjel sűrűre főzzük, és kicsit lehűtjük. Egy félmaréknyi málnát szűrőn a pudingba passzírozzuk, és a félretett krémmel összedolgozzuk. A kész krémet a kitekert tésztára kenjük. A maradék málnaszemeket a krémbe nyomkodjuk, és ismét feltekerjük a piskótát. Hideg helyre tesszük, csak utána szeleteljük.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK