A tésztához:
7 tojás
21 dkg cukor
14 dkg liszt
A krémhez:
15 dkg margarin
15 dkg + 3 ek. Cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
2,5 dl tej
25 dkg málna
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habbá, beletesszük a cukrot, kcisit verjük, majd a tojások sárgáját is hozzáadjuk, végül a lisztet. Kikent tepsiben megsütjük, utána egy kristálycukorral behintett konyharuhára borítjuk, majd feltekerjük.
A krémhez a margarint a 15 dkg cukorral, a vaníliás cukorral alaposan kikeverjük, és félretesszük. A pudingport a 3 evőkanál cukorral, a tejjel sűrűre főzzük, és kicsit lehűtjük. Egy félmaréknyi málnát szűrőn a pudingba passzírozzuk, és a félretett krémmel összedolgozzuk. A kész krémet a kitekert tésztára kenjük. A maradék málnaszemeket a krémbe nyomkodjuk, és ismét feltekerjük a piskótát. Hideg helyre tesszük, csak utána szeleteljük.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK