A tésztához:
38 dkg liszt
35 dkg + 15 evőkanál cukor
3 dl víz
6 tojás
1 tábla csoki
1 csomag sütőpor
A krémhez:
3 dl tej
6 evőkanál liszt
1 kk. meggyaroma
25 dkg margarin
15 dkg cukor
Kimagozott meggy
A 15 evőkanál cukrot megpirítjuk, ráöntjük a 3 dl vizet, felolvasztjuk és kihűtjük. A tojásokat különválasztjuk, a tojássárgáját a 35 dkg cukorral habosra keverjük, a lisztbe beletesszük a sütőport és hozzáadjuk a tojáshoz. Jól összekeverjük a tojásfehérjéből vert kemény habbal, és kizsírozott, lisztezett gáztepsiben, 225 ºC előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. A krémhez 1 dl tejjel elkeverjük a lisztet, a maradék tejet felforraljuk a cukorral, belefőzzük a tejes lisztet, kevergetjük, amíg megsűrűsödik. Még langyosan belevegyítjük az előre összekevert margarint és meggyaromát. A kisült tésztát kihűtjük, hosszában lapjára kettévágjuk. Az egyik lapot megkenjük a krémmel, a krémbe elosztva belenyomkodjuk a meggyet, rátesszük a másik lapot. Egy tábla tortabevonó csokoládét felolvasztunk, és rákenjük a tetejére.
Tipp: |
A meggyaromát helyettesíthetjük rumaromával is, vagy ha van, rumban eltett meggyel tötlsük meg a süteményt. |
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK