Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Meggyes krémes

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

A tésztához:
38 dkg liszt
35 dkg + 15 evőkanál cukor
3 dl víz
6 tojás
1 tábla csoki
1 csomag sütőpor

A krémhez:
3 dl tej
6 evőkanál liszt
1 kk. meggyaroma
25 dkg margarin
15 dkg cukor
Kimagozott meggy

 

Elkészítése:

A 15 evőkanál cukrot megpirítjuk, ráöntjük a 3 dl vizet, felolvasztjuk és kihűtjük. A tojásokat különválasztjuk, a tojássárgáját a 35 dkg cukorral habosra keverjük, a lisztbe beletesszük a sütőport és hozzáadjuk a tojáshoz. Jól összekeverjük a tojásfehérjéből vert kemény habbal, és kizsírozott, lisztezett gáztepsiben, 225 ºC előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. A krémhez 1 dl tejjel elkeverjük a lisztet, a maradék tejet felforraljuk a cukorral, belefőzzük a tejes lisztet, kevergetjük, amíg megsűrűsödik. Még langyosan belevegyítjük az előre összekevert margarint és meggyaromát. A kisült tésztát kihűtjük, hosszában lapjára kettévágjuk. Az egyik lapot megkenjük a krémmel, a krémbe elosztva belenyomkodjuk a meggyet, rátesszük a másik lapot. Egy tábla tortabevonó csokoládét felolvasztunk, és rákenjük a tetejére.

Tipp:

A meggyaromát helyettesíthetjük rumaromával is, vagy ha van, rumban eltett meggyel tötlsük meg a süteményt.


 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL