Nem feltétlenül kell húsvétot ünnepelnünk ahhoz, hogy e finom ételeket megkóstoljuk; elég, ha az új évszaknak örvendünk ily módon. Hagyományos húsvéti jelképként próbáljunk hímes tojást festeni. A legegyszerűbb festékanyagot a vöröshagyma héja adja: főzzük bő vízben, majd hűtsük ki. A tojásokra ragasszunk szép formájú leveleket vagy virágszirmokat, öntapadós ragasztószalaggal alakítsunk ki tetszés szerinti mintát, és így főzzük ki a hagymás lében a tojásokat, majd szedjük le a ráragasztott díszítőelemeket. De készen is vásárolhatunk tojást.
Italjavaslat:
A spenótlepényhez könnyű, fűszeres Sauvignont, illetve más, mérsékelten testes fehérbort kínáljunk. A lazachoz száraz bor, például valamilyen rizling illik. A bárányhoz erős, nehéz vörösbort, például merlot-t, míg a desszerthez sherryt szolgáljunk fel.
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK