A páchhoz:
1 fej vöröshagyma lereszelve
2 evőkanál fokhagyma felaprítva
3 evőkanál friss citomlé
1 citrom és 1 narancs reszelt héja
1 evőkanál dijoni mustár
1 kávéskanál cayenne-i bors vagy csípős pirospaprika
2 evőkanál felaprított, friss vagy 2 kávéskanál szárított kakukkfű
1 kávéskanál frissen őrölt bors
1,2 dl olívaolaj
A bárányhoz:
2 bárányborda vagy 12 szelet bárányhús
Olaj a szeletek megkenéséhez
Só
A páchoz turmixoljuk pépesre a hagymát, a fokhagymát, a citromlét, a citrom- és narancshéjat, a mustárt, a szegfűborsot, a köményt, a cayenne-i borsot, a kakukkfüvet meg az őrölt borsot, közben apránként adagoljuk hozzá az olívaolajat.
Helyezzük a bárányhúst üveg- vagy műanyag edénybe, és vonjuk be páccal. Takarjuk le, és legalább 6 órát, legfeljebb 2 napot hagyjuk állni a hűtőben.
Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra (gázsütő 4. fokozat). Magas hőfokon pirítsuk meg a bordát öntöttvas serpenyőben vagy forró grillrácson, míg minden oldala megbarnul, majd tegyük pecsenyesütőbe, és addig süssük a sütőben, míg a közepe is átsül (10-12 perc). Szeletelés előtt alufóliába burkoltan 10 percig pihentessük a vágódeszkán; a hús így közepesen átsült lesz.
A szeletek sütéséhez melegítsük elő az elektromos grillsütőt, vagy rakjunk tüzet a grillkészülékben, és az olajozott rácsot 10-15 cm-re helyezzük a tűz fölé. Kenjük meg a szeleteket olajjal, sózzuk, majd mindkét oldalukon 3-3 perc alatt süssük angolosra, vagy 4-4 perc alatt közepesre.
Vissza a többi recepthez >>
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK