3 db kis, tojásdad alakú vagy 6 hosszú, keskeny padlizsán
Só
1,5 dl + 2 evőkanál olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma felaprítva
4 nagy gerezd fokhagyma felaprítva
1 evőkanál szárított oregánó
1,5 csésze meghámozott, kockára vágott paradicsom
1 dkg felaprított friss zöldpetrezselyem
1,5 dl víz
Hosszában vágjuk félbe a padlizsánt. Éles késsel gondosan kaparjuk ki a húsát és a belét úgy, hogy 6 mm vastag burok maradjon belőle. A belét vágjuk kockára, és tegyük félre. A burkot sózzuk be, és szűrőben hagyjuk állni 1 órán át, húsos részével lefelé fordítva, majd öblítsük le, és törölgessük szárazra.
Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra (gázsütő 4. fokozat). Nagy serpenyőben melegítsünk fel 2 evőkanál olívaolajat. Tegyük bele a hagymát, és pároljuk üvegesre (kb. 10 perc), és szedjük egy tálba. Ugyanebben a serpenyőben forrósítsunk fel 6 evőkanál (szűk 1 dl) olívaolajat, és pároljuk benne puhára a kockára vágott padlizsánt (kb. 5 perc). Keverjük hozzá a fokhagymát, az oregánót meg a paradicsomot, és takarékon főzzük kb. 3 percig. Forgassuk össze a hagymával kevert petrezselyemmel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és tegyük félre.
Nagy serpenyőben forrósítsuk fel a maradék olajat, és néhány percig süssük benne a padlizsánburkot, hogy megpuhuljon – közben egyszer-kétszer fordítsuk meg. Rakjuk egymás mellé olajozott tűzálló tálba, és töltsük bele a félretett masszát. Töltsünk rá vizet, fedjük le, és süssük kb. 45 perc alatt nagyon puhára.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK