1 kg feldarabolt báránynyak
Olaj
4 gerezd fokhagyma
100 g sonka
1 fej vöröshagyma
3 piros paprika
500 g paradicsom
Só és bors
Sózzuk és borsozzuk alaposan a zsírtalanított és megtisztított nyakdarabok minden oldalát. Ezután tegyük félre hűvös helyre.
Egy serpenyőben süssünk meg hirtelen 2 gerezd nagyobb darabokra vágott fokhagymát. Amikor kezd barnulni, tegyük hozzá a bárányt.
Kis idő elteltével adjuk hozzá a kicsire darabolt sonkát, a felaprított hagymát és a megmaradt fokhagymagerezdeket apróra vágva. Keverjük meg óvatosan. Amikor a hagyma kezd kifehéredni, tegyük az edénybe a meghámozott és csíkokra vágott paprikát.
Hagyjuk főni néhány percig, mielőtt beletennénk a meghámozott, kimagozott és felnegyedelt paradicsomokat.
Főzzük tovább addig, amíg a bárány teljesen át nem fő, és a paradicsomok selymes szósszá nem alakulnak.
Tipp: |
Ahhoz, hogy minél könnyebben elkészíthessük az ételt, ajánlott minden hozzávalót előre előkészíteni: hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymagerezdeket, forrázzuk le a paradicsomokat, majd hámozzuk meg őket, szedjük ki magjaikat, és daraboljuk fel. Amennyiben félünk attól, hogy nehezen tudjuk majd megemészteni a paprikát, vágjuk félbe azokat, szedjük ki a magokat, csíkozzuk fel, és tegyük őket langyos vízbe 1 órára felhasználás előtt. Ehhez a jellegzetes baszk bárányspecialitáshoz készíthetünk köretként natúr riszt vagy kukoricakását. |
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK