Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Bárány chilindron módra

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1 kg feldarabolt báránynyak
Olaj
4 gerezd fokhagyma
100 g sonka
1 fej vöröshagyma
3 piros paprika
500 g paradicsom
Só és bors

 

Elkészítése:

Sózzuk és borsozzuk alaposan a zsírtalanított és megtisztított nyakdarabok minden oldalát. Ezután tegyük félre hűvös helyre.

Egy serpenyőben süssünk meg hirtelen 2 gerezd nagyobb darabokra vágott fokhagymát. Amikor kezd barnulni, tegyük hozzá a bárányt.

Kis idő elteltével adjuk hozzá a kicsire darabolt sonkát, a felaprított hagymát és a megmaradt fokhagymagerezdeket apróra vágva. Keverjük meg óvatosan. Amikor a hagyma kezd kifehéredni, tegyük az edénybe a meghámozott és csíkokra vágott paprikát.

Hagyjuk főni néhány percig, mielőtt beletennénk a meghámozott, kimagozott és felnegyedelt paradicsomokat.

Főzzük tovább addig, amíg a bárány teljesen át nem fő, és a paradicsomok selymes szósszá nem alakulnak.

 

Tipp:

Ahhoz, hogy minél könnyebben elkészíthessük az ételt, ajánlott minden hozzávalót előre előkészíteni: hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymagerezdeket, forrázzuk le a paradicsomokat, majd hámozzuk meg őket, szedjük ki magjaikat, és daraboljuk fel. Amennyiben félünk attól, hogy nehezen tudjuk majd megemészteni a paprikát, vágjuk félbe azokat, szedjük ki a magokat, csíkozzuk fel, és tegyük őket langyos vízbe 1 órára felhasználás előtt. Ehhez a jellegzetes baszk bárányspecialitáshoz készíthetünk köretként natúr riszt vagy kukoricakását.



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL