Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Bárány nyárson, ahogy a görög Nauplie-ben készítik

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

2 közepes vöröshagyma
3 nem túlérett paradicsom
4 csiperkegomba
400 g báránymáj
4 vékony szelet füstölt oldalszalonna
50 g vaj
Só és bors

 

Elkészítése:

Pucoljuk meg a hagymákat, és negyedeljük fel őket, ahogy a paradicsomokat is. Távolítsuk el a gombák szárának az alsó részét, majd töröljük meg őket egy konyharuhával.

Vágjuk egyforma darabokra a májat. Vágjuk le a bőrt a szalonnaszeletekről, és tekerjük fel őket.

Állítsuk össze a nyársakat a következő módon: húzzunk rájuk váltakozva 1 negyed paradicsomot, 1 feltekert szalonnát, 1 darab májat, 1 negyed hagymát, 1 negyed paradicsomot, 1 darab májat; 1 a végéra pedig 1 gombát.

Olvasszuk meg a vajat, és locsoljuk meg vele a nyársakat. Sózzuk óvatosan, és borsozzuk.

Tegyük őket az előmelegített sütő grillrácsára. A rácsot tegyük a sütő középmagasságába egy zsírfelfogó edény vagy egy tál fölé és a vöröslő grill alá. A nyársak körülbelül 10 perc alatt átsülnek; forgassuk meg őket a sülési idő kétharmadánál.

 

Tipp:

Tálaljuk zsázsalevéllel díszített sáfrányos rizságyon.
Amennyiben tényleg úgy szeretnénk elkészíteni az ételt, ahogy „Nauplie-ban” teszik, használjunk vaj helyett olívaolajat.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL