Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Kísérő mártások egyszerű sült bárányhúshoz

Szerző:
Szabó Anna

 

Fehér kapribogyómártás

Forraljunk fel 4 dl húslevest, és szedjük le a zsiradékot. Keverjünk össze 35 g lisztet 70 g vajjal egy kis tálban. Öntsük ezt a keveréket a húslevesbe, erőteljes kevergetés közben. A mártásnak olyan állagúnak kell lennie, amilyen az angol tejföl. Adjunk hozzá 1 dl egy tojássárgájával elkevert tejfölt. Keverjük össze az egészet, és fejezzük be az elkészítést 80 g kapribogyó és fél csokor apróra vágott petrezselyem hozzáadásával. Sózzuk, borsozzuk, és öntsük hozzá 1 citrom levét. Forraljuk össze, és tálaljuk mártásostálban.

 

Mentaszósz

Mossunk meg 1 csokor mentát, és szedjük le a leveleit. Vágjuk apróra a leveleket, majd tegyük félre. Melegítsünk fel egy edényben 1 dl combhúslevest 1 dl borecettel, 2 evőkanál barna cukorral és 1 csipetnyi sóval. Forraljuk össze ezt a keveréket, majd öntsük a mentára. Hagyjuk érlelődni 30 percig lefedve. Melegítsük újra lassú tűzön a szószt, és öntsük a mártásostálba.

 

Cumberland-mártás

Tisztítsunk meg és vágjunk apróra 2 mogyoróhagymát. Tegyük őket egy edénybe 2 narancs és 1 citrom levével, és adjunk hozzá még 5 evőkanál ribizlizselét, majd forraljuk fel lassú tűzön. Öntsünk hozzá 1,5 dl portóit, tegyük bele 1 citrom reszelt héját, 1 kávéskanálnyi csípős mustárt, 1 csipetnyi Cayenne-borsot és 1 kávéskanálnyi friss, szeletelt gyömbért. Főzzük 2 percig, majd adjunk hozzá 30 g friss vajat kevergetés közben. Hagyjuk kihűlni és tálaljuk szobahőmérsékleten.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL