Tipp: |
A tojás kiváló fehérjeforrás, és rendkívül fontos a szervezet számára, mert tartalmazza az összes esszenciális aminosavat. A tojássárgájában nagy mennyiségben van vas, B9- és B12-vitamin, amelyek elősegítik a vas beépülését a szervezetbe. Ugyanakkor gazdag telített zsírsavakban és koleszterinben; tehát oda kell figyelni a fogyasztására – főként, hogy mikor mivel társítjuk.
Tudtad?
Két tojás ugyannyi fehérjét tartalmaz, mint 100 g hús. Könnyen emészthető, főként a főtt vagy kevés zsiradékkal sütött tojás. De óvatosan bánjunk vele, mert a tojás az egyik legelterjedtebb szalmonellaforrás.
|
Tükörtojás tőkehallal » |
|
Háromszínű töltött tojás » |
|
Lyoni buggyantott tojás » |
|
Háromszínű omlett » |
|
Spárgás tojásrántotta » |
|
Friss kecskesajtos és bazsalikomos szuflé » |
|
Még több omlós omlett! »
|
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK