4 tojás
120 g tőkehalfilé
3 ek sovány tej
1 citrom leve
1 csipet kömény
12 sóskalevél
10 g margarin
Só és őrölt bors
Megmossuk és konyharuhában megszárítjuk a tőkehalfilét. Összemixeljük a tejjel és a citromlével. Hozzáadjuk a köményt. Sózzuk és borsozzuk.
Megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk a sóskaleveleket. A halas keverékhez adjuk.
Előmelegítjük a sütőt 180 ºC-ra (6. fokozat).
A felolvasztott margarinnal kikenünk 4 sütőformát. Megtöltjük a halkrémmel, a tetejére kanállal mélyedést nyomunk, beleütünk egy-egy tojást. Sózzuk, borsozzuk.
A sütőformákat vízzel félig töltött sütőtálba állítjuk, és 8 percig sütjük a sütőben.
|
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK