Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Háromszínű töltött tojás

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

Néhány salátalevél
6 tojás

Zöld tojás
1 ek apróra vágott fűszernövény (turbolya, metélőhagyma, tárkony)
1 ek sovány túró

Fekete tojás
2 ek fekete olívabogyós krém

Piros tojás
1 kk paradicsomsürítmény
1 ek édes őrölt paprika
1 ek sovány túró

 

Elkészítése:

Keményre főzzük a tojásokat, lehűtjük, majd meghámozzuk.
Megmossuk és megszárítjuk a salátaleveleket.

Hosszában kettévágjuk a tojásokat, és kiszedjük a sárgájukat. A fél tojásfehérjéket salátával borított tálra tesszük.

4 fél tojássárgáját összekeverünk az apróra vágott fűszernövényekkel és a túróval, villával alaposan összedolgozzuk, hogy krémes állagú legyen. A keveréket elosztjuk 4 fél tojásfehérjébe.

Ugyanígy összekeverjük a másik 4 fél tojássárgáját az olívabogyós krémmel, majd a maradék 4 fél tojássárgáját a paradicsomsűrítménnyel, a paprikával és a túróval.

A kétféle töltelékkel megtöltjük a maradék 4-4 tojásfehérjét. Salátával tálaljuk.

 

Vissza a többi recepthez! »

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL