4 tojás
2 közepes hagyma
1 ek napraforgóolaj
2 ek borecet
Az öntethez:
1 ek mustár
1 ek borecet
200 g sovány túró áttörve
2 ek apróra vágott fűszerkeverék (petrezselyem, metélőhagyma, tárkony)
Só és őrölt bors
Elkészítjük az öntetet: összekeverjük a mustárt, a borecetet és egy kis sőt, beletesszük a túrót, és simára keverjük. Megborsozzuk, beleszórjuk az apróra vágott fűszereket, majd összekeverjük.
Megtisztítjuk és vékonyan fölszeleteljük a hagymát. Közepes lángon 5-10 percig pirítjuk az olajban, gyakran keverve. Szűrőkanállal kiszedjük, papírtörlőn leitatjuk.
1,5 l vízzel felforraljuk az ecetet. A tojásokat egyenként feltörjük egy csészébe, és belecsúsztatjuk a lobogó vízbe.
A hagymaszeleteket elosztjuk 4 tányérra, és mindegyik közepére teszünk egy tojást. Beborítjuk a fűszeres mustármártással, és langyosan vagy hidegen tálaljuk előételként, zöld salátával kínálva.
|
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK