Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Lyoni buggyantott tojás

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

4 tojás
2 közepes hagyma
1 ek napraforgóolaj
2 ek borecet
Az öntethez:
1 ek mustár
1 ek borecet
200 g sovány túró áttörve
2 ek apróra vágott fűszerkeverék (petrezselyem, metélőhagyma, tárkony)
Só és őrölt bors

 

Elkészítése:

Elkészítjük az öntetet: összekeverjük a mustárt, a borecetet és egy kis sőt, beletesszük a túrót, és simára keverjük. Megborsozzuk, beleszórjuk az apróra vágott fűszereket, majd összekeverjük.

Megtisztítjuk és vékonyan fölszeleteljük a hagymát. Közepes lángon 5-10 percig pirítjuk az olajban, gyakran keverve. Szűrőkanállal kiszedjük, papírtörlőn leitatjuk.

1,5 l vízzel felforraljuk az ecetet. A tojásokat egyenként feltörjük egy csészébe, és belecsúsztatjuk a lobogó vízbe.

A hagymaszeleteket elosztjuk 4 tányérra, és mindegyik közepére teszünk egy tojást. Beborítjuk a fűszeres mustármártással, és langyosan vagy hidegen tálaljuk előételként, zöld salátával kínálva.

 

Vissza a többi recepthez! »

 


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL