12 tojás
400 g grillezett és hámozott pirospaprika
500 g kicsi cukkini
400 g fehér hagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5 ek olívaolaj
Só és őrölt bors
Megmossuk és csíkokra vágjuk a paprikát. Megmossuk, megtöröljük és nagy lyukú reszelőn lereszeljük a cukkinit. Megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk a hagymát és megtisztított, csírátlanított fokhagymát.
Előmelegítjük a sütőt 180 ºC-ra (6. fokozat), papírtörlővel vékonyan kiolajozunk egy tortaformát (vagy szilikonos formát használunk.
Feltörünk 4 tojást, megsózzuk, borsozzuk, és felverjük. A hagymát és a fokhagymát fél evőkanál olívaolajon 2 percig közepes lángon fonnyasztjuk egy akkora átmérőjű serpenyőben, mint a tortaforma. Beleöntjük a tojás és keverés nélkül lágyra sütjük. Félig sütve a formába csúsztatjuk.
Papírtörlővel kitöröljük a serpenyőt. Megint felütünk 4 tojást, sózzuk, borsozzuk, felverjük, hozzáadjuk a paprikát, az egészet a serpenyőbe öntjük, és közepes lángon lágyra sütjük. A félig sült omlettet a hagymásra csúsztatjuk.
Fél evőkanál olívaolajat öntünk a serpenyőbe, és 3 percig kis lángon pároljuk benne a cukkinit. A 4 maradék felvert tojást a cukkinire öntjük, megsütjük. A formába csúsztatjuk. Betesszük a sütőbe, és 30 percig sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, kiborítjuk, majd a hűtőszekrénybe tesszük. Zöldsalátával vagy paradicsommártással kínáljuk.
|
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK