40 dkg friss tehéntúró
1 dl tejföl vagy tejszín
12 dkg porcukor
2 evőkanál baracklekvár
1 dkg kakaó
1 csomag vaníliás cukor
Fél citrom leve és héja
Mazsola
Darált mandula
Csokoládédara
Tejszínhab
A túrót összekeverjük a tejföllel (vagy tejszínnel) és a porcukorral. Villával lazítjuk, burgonyatörőn átnyomjuk, és három részre osztjuk. Az egyikbe baracklekvárt, a másikba kakaót és vaníliás cukrot, a harmadikba citromhéjat, illetve –levet keverünk. Miután mindegyiket jól eldolgoztuk, üvegtálban rétegenként egymásra simítjuk. Tetejét megszórjuk mazsolával, darált mandulával, csokoládédarával. Tejszínhabbal, mazsolával, mandulával, csokoládédarával egyaránt díszíthetjük, lehűtve kínáljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK